Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2021
14
ΙΟΥΛ
ΤΕΤ
ΩΡΑ: 07:00 ΜΜ - 09:30 ΜΜ

Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2021

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 92η Τελετή Αποφοίτησης – Commencement 2021. Tην Τρίτη, 13 Ιουλίου, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρόβα. Σε περίπτωση βροχής, η Τελετή Αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021.

Λόγω των συνθηκών, η Τελετή θα πραγματοποιηθεί με την αποκλειστική παρουσία των δύο γονέων των τελειοφοίτων, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες με την παρουσία ενός ακόμη ατόμου. Οι γονείς των τελειοφοίτων καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένα Ιατρικό Ιστορικό για αυτούς και τα παιδιά τους, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη φυσική τους παρουσία στην εκδήλωση. 

Για όλους εκείνους οι οποίοι δεν δύνανται να παρευρεθούν, θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας μας και της επίσημης σελίδας του Σχολείου στο facebook (@AthensPsychicoCollege). 

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εκδήλωση πριν και μετά το Commencement εντός του campus, όπως η δεξίωση των γονέων την προηγούμενη ημέρα, το καθιερωμένο δείπνο των αποφοίτων καθώς και το πάρτυ στον ΣΑΚΑ. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 210 6798274 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Οδηγίες για την Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2021

 

 Πρόβα Τελετής Αποφοίτησης

 Την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της Τελετής Αποφοίτησης. Οι μαθητές θα προσέλθουν μόνο από την Κεντρική Πύλη (Οδός Στεφάνου Δέλτα 15). Όσοι προσέλθουν με τους γονείς τους, θα μπορούν να εισέλθουν από την Κεντρική Πύλη και να αποβιβάζονται εσωτερικά στα χωμάτινα γήπεδα. Στη συνέχεια, οι γονείς θα αποχωρούν από τη νέα Πύλη Κολυμβητηρίου (Οδός Ομήρου Ντέιβις). Δεν θα επιτραπεί η παραμονή στον χώρο σε γονείς, αδέλφια, άλλους συγγενείς και οποιονδήποτε τρίτο επισκέπτη.

Οι μαθητές θα παραδώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο στην προκαθορισμένη αίθουσα του Μπενακείου Διδακτηρίου, όπου θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι καθηγητές που θα τους παραδώσουν τις τηβέννους και το καπέλο στο τέλος της πρόβας. Τα έγγραφα θα τους επιστραφούν μετά την λήξη της Τελετής την Τετάρτη, 14 Ιουλίου, αφού επιστρέψουν την τήβεννο και το καπέλο στους υπεύθυνους καθηγητές. Στην περίπτωση που κάποιος τελειόφοιτος επιθυμεί να αγοράσει την τήβεννο, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 145 €. Το επιτηβέννιο και η φούντα με το αναμνηστικό οικόσημο του Σχολείου από το καπέλο θα προσφερθούν στους τελειοφοίτους μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Σημειώνεται πως οι τελειόφοιτοι, για να προσέλθουν στην πρόβα, πρέπει να επιδείξουν:

i)πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη μοναδική δόση μονοδοσικού εμβολίου ή μετά τη δεύτερη δόση όταν πρόκειται για εμβολιασμό που ολοκληρώνεται με δύο δόσεις)

ii) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν

iii)βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης  

iv)βεβαίωση αρνητικής εξέτασης με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης

 

Τελετή Αποφοίτησης

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αποφοίτησης. Λόγω των συνθηκών, θα τηρηθεί αυστηρά το πέρας προσελεύσεως στις 6.15 μ.μ.

Για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εντός και εκτός του campus, κάθε οικογένεια καλείται να προσέλθει με ένα αυτοκίνητο και να εισέλθει από τις πύλες του Κολλεγίου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναγράφονται στο Δελτίο Εισόδου (Κεντρική Πύλη, Πύλη ΚΑΠΠΣ ή Πύλη Φιλοθέης).

Οι τελειόφοιτοι πρέπει να προσέλθουν φορώντας τις τηβέννους. Τα αγόρια πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, σκουρόχρωμο παντελόνι και καλά υποδήματα (όχι αθλητικά), ενώ, στα κορίτσια συστήνεται να μην φορούν ψηλά τακούνια, προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Με την είσοδό τους στον χώρο, οι μαθητές θα κατευθυνθούν εντός του Μπενακείου σε σχολικές αίθουσες στο ισόγειο, τον α’ και τον β’ όροφο, ανάλογα με τη σχολική μονάδα στην οποία ανήκουν, όπου και θα παραμείνουν έως την έναρξη της Τελετής. Ανάμεσα στις θέσεις των μαθητών στο προαύλιο του Μπενακείου, θα υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι γονείς θα κατευθυνθούν σε τρία Σημεία Ελέγχου ανάλογα με τη σχολική μονάδα των παιδιών τους και κατόπιν στο προαύλιο του Μπενακείου, όπου θα κάθονται ανά ζευγάρι σε προκαθορισμένες θέσεις. Ανάμεσα στα ζευγάρια γονέων θα υπάρχει διαφανές διαχωριστικό από plexiglass.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί εφέτος μόνο από τους τελειοφοίτους και τους αποφοίτους που παρευρίσκονται στην Τελετή και θα αρχίσει αυστηρά στις 19.00. Οι γονείς-απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως ώστε να εντοπίσουν τις προκαθορισμένες θέσεις τους στο προαύλιο και στη συνέχεια να μεταβούν στο πίσω μπαλκόνι του Μπενακείου έως την έναρξη της παρέλασης.

Λόγω των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων και προς αποφυγήν συγχρωτισμού, εξουσιοδοτημένοι από το Σχολείο φωτογράφοι θα φωτογραφίζουν μόνο κατά τη διάρκεια της Τελετής. Δεν θα ληφθούν οικογενειακές φωτογραφίες πριν και μετά από αυτήν. Το Σχολείο θα σας προσφέρει τις αναμνηστικές φωτογραφίες των παιδιών σας από την απονομή των διπλωμάτων τους, οι οποίες θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά.

Αμέσως μετά τη λήξη της Τελετής Αποφοίτησης, οι τελειόφοιτοι πρέπει να επιστρέψουν τις τηβέννους στις αίθουσες του Μπενακείου από όπου τις παρέλαβαν. Η αποχώρηση των τελειοφοίτων και των γονέων πρέπει να γίνει συντεταγμένα, με τήρηση και πάλι των ενδεδειγμένων αποστάσεων.

Η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό του Σχολείου). Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά και χειρουργικές μάσκες, ενώ ανάμεσα στα μεμονωμένα άτομα θα τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου.

Αν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νιώσετε αδιαθεσία, πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στη νοσηλεύτρια που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Μπενακείου. Στην περίπτωση αυτή, το Σχολείο έχει προβλέψει ειδικό χώρο, στο Ιατρείο, στον οποίο θα παραμείνετε μέχρι την αποχώρησή σας.

 

 

Επιστροφή