no-image
05
ΙΟΥΝ
ΤΕΤ
ΩΡΑ: 12:30 ΜΜ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
INFORMATICS CENTER - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Ομιλία του Δρ. Μιχάλη Τριανταφύλλου (ΜΙΤ) με θέμα τη σύγχρονη βιομιμητική

Σας προσκαλoύμε στην ομιλία του Καθηγητή Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Διευθυντή του Κέντρου Ωκεανομηχανικής στον Τομέα της Μηχανολογίας του Massachusetts Institute of Technology Δρ. Μιχάλη Τριανταφύλλου την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 18.00 στο George Economou Informatics Center (IC Hall), στο κτίριο Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Στην ομιλία με τίτλο «Μαθαίνοντας από τα πτερύγια», ο κ. Τριανταφύλλου θα παρουσιάσει την επαναστατική έρευνά του στο ΜΙΤ, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει μεγάλες αλλαγές στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Γνωστός ως ο «πατέρας» της σύγχρονης βιομιμητικής, ο Δρ. Τριανταφύλλου ξεκίνησε αναπτύσσοντας υποθαλάσσια ρομπότ που βασίζονται και μιμούνται την κίνηση και τη συμπεριφορά των ψαριών, όπως το σχεδόν δύο μέτρων εργαστηριακό ρομπότ “RoboTuna”, που εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ρομπότ και οι αισθητήρες που έχουν δημιουργηθεί, εμπνευσμένα από ζωντανούς οργανισμούς, ξεπερνούν τις μηχανές.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του ΜΙΤ στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει απευθείας μετάδοση μέσω της επίσημης σελίδας του Σχολείου στο facebook (@AthensPsychicoCollege).

Επιστροφή