My grandmother sends her regards and apologies

My grandmother sends her regards and apologies

Η Έλσα είναι εφτά χρονών και δεν μοιάζει με κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Η γιαγιά της είναι εβδομήντα εφτά χρονών και όλοι τη θεωρούν εντελώς παλαβή.
Συγγραφέας : Backman, Fredrik
Εκδοση : Sceptre

Backman, Fredrik. My grandmother sends her regards and apologies. Sceptre, 2016. (F BAK)

Backman, Fredrik. Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη. Κέδρος, 2017. 

«Η Έλσα είναι εφτά χρονών και δεν μοιάζει με κανένα κορίτσι της ηλικίας της. Η γιαγιά της είναι εβδομήντα εφτά χρονών και όλοι τη θεωρούν εντελώς παλαβή. Όλοι εκτός από την Έλσα, η οποία είναι σίγουρη πως η γιαγιά της είναι μια ιδιοφυΐα. Έτοιμη για όλα προκειμένου να διασκεδάσει ή να προστατεύσει την εγγονή της. Ακόμη και να διαρρήξει τον ζωολογικό κήπο, να πυροβολήσει με πέιντμπολ ή να φλερτάρει αστυνομικούς. Είναι όχι μόνο η καλύτερη, αλλά και η μοναδική φίλη της Έλσας.Τα βράδια η Έλσα βρίσκει καταφύγιο στις ιστορίες που πλάθει η γιαγιά της για τα έξι φανταστικά βασίλεια, εκεί όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Όλα αυτά σταματούν ξαφνικά, όταν η γιαγιά πεθαίνει. Έχει αφήσει όμως πίσω της το πιο συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για την Έλσα: ένα σωρό επιστολές, τις οποίες θα πρέπει να παραδώσει στους αποδέκτες τους, ανθρώπους με τους οποίους η γιαγιά είχε συγκρουστεί. Έτσι ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια της Έλσας, χάρη στην οποία θα ανακαλύψει την αλήθεια που κρυβόταν πίσω από τα παραμύθια της γιαγιάς, μιας γυναίκας που πραγματικά δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Ένα πνευματώδες, κωμικό, συγκινητικό και ανατρεπτικό μυθιστόρημα που προτείνει μια διαφορετική ματιά στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο δικαίωμα του καθενός να είναι και να ζει όπως επιλέγει ο ίδιος.»

- από το οπισθόφυλλο 


 

Άλλοι τίτλοι του συγγραφέα

Backman, Fredrik. A man called Ove. Sceptre, 2015. (F BAC)

Backman_Freddrik "Ove is almost certainly the grumpiest man you will ever meet. He thinks himself surrounded by idiots-joggers, neighbours who can't reverse a trailer properly and shop assistants who talk in code. But isn't it rare, these days, to find such old-fashioned clarity of belief and deed? Such unswerving conviction about what the world should be and a lifelong dedication to making it just so? In the end, you will see, there is something about Ove that is quite irresistible..."             

– from the back cover of the book

 Backman, Fredrik. Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ. Πασχαλίδης, 2016.

Backman_Fredrik

Backman, Fredrik. Beartown: a novel. Atria Books, 2017.

Backman, Fredrik. The deal of a lifetime. Atria Books, 2017.

Backman, Fredrik. Britt-Marie Was Here: a novel. Washington Square Press, 2017.

Backman, Fredrik. And Every Morning the Way Home Gets Longer and Longer: a novella. Atria Books, 2016.


 

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Backman_FredrikΟ Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Όλα τα μυθιστορήματά του είναι πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας. Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του "Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ", που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ταινία. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίτυπα σε σαράντα τέσσερις γλώσσες. Το "Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη" έγινε bestseller όπου εκδόθηκε. Παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times, ενώ στην Κίνα έφτασε στην πρώτη θέση έναν μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του.


 

Κριτικές  για το βιβλίο “Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη”

Αγγέλα Γαβρίλη, «Το να έχεις μια γιαγιά είναι σαν έχεις μια στρατιά», http://www.diavasame.gr/, Σεπτέμβριος 2017

Ειρήνη Σταματοπούλου, Η μυθιστορία της ζωής και η πορεία προς την ωρίμανση, http://www.oanagnostis.gr/, 30.8.2017

Δημήτρης Κεχρής, Βάζοντας σε δοκιμασία την πραγματικότητα, "Το Περιοδικό", 11.7.2017


 Backman_Fredrik

 


Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και βίντεο

http://fredrikbackmanbooks.com/ (Παρουσίαση του συγγραφέα και του έργου του από τον εκδότη του Simon & Schuster)

https://www.nytimes.com/2016/10/29/books/a-man-called-ove-fredrik-backman-sweden-success.html (Άρθρο στο The New York Times για τον συγγραφέα και το βιβλίο του “A man called Ove”)

https://www.washingtontimes.com/news/2017/jun/1/book-review-beartown/ (Κριτική για το “Beartown” και άλλα έργα του συγγραφέα στο The Washington Times)

https://www.youtube.com/watch?v=EFWz0FDY4YY (Βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα στον Hank Garner)

Backman_Fredrik

Επιστροφή