Ελληνικοί θησαυροί στην Οικουμένη

Ελληνικοί θησαυροί στην Οικουμένη

«Οι Ελληνικοί θησαυροί στην Οικουμένη είναι ένα πολυτελές λεύκωμα του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού που επανεκδόθηκε το 2015. Το έργο της διακεκριμένης αρχαιολόγου Ξ. Αραπογιάννη παρουσιάζει σημαντικό αριθμό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης τα οποία κοσμούν 3 από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο του Βερολίνου.»

Συγγραφέας : Αραπογιάννη, Ξένη
Εκδοση : Ελληνική Εθνική Γραμμή – Οικουμενικός Ελληνισμός

Αραπογιάννη, Ξένη.Ελληνικοί θησαυροί στην Οικουμένη. Αθήνα: Ελληνική Εθνική Γραμμή – Οικουμενικός Ελληνισμός, 2015. (ART 733.38 APA)

Οι Ελληνικοί θησαυροί στην Οικουμένη είναι ένα πολυτελές λεύκωμα του Κέντρου Οικουμενικού Ελληνισμού που επανεκδόθηκε το 2015. Το έργο της διακεκριμένης αρχαιολόγου Ξ. Αραπογιάννη παρουσιάζει σημαντικό αριθμό αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης τα οποία κοσμούν 3 από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο του Βερολίνου. Ο τόμος με την επιστημονική του τεκμηρίωση επιχειρεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας τόσο τον μοναδικό της πλούτο όσο και την οικουμενική της διάσταση. Τα κείμενα του τόμου είναι γραμμένα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

 


 

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως

«Η Ξένη Αραπογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορικό-Αρχαιολογικό, και είναι διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως αρχαιολόγος του Υπ. Πολιτισμού υπηρέτησε επί σειρά ετών σε διάφορες Εφορείες Αρχαιοτήτων (Β΄, Ι΄ Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων). Από το 1990 ως την άνοιξη του 2006 υπήρξε Διευθύντρια της Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, όπου διεξήγαγε σημαντικό αρχαιολογικό και ανασκαφικό έργο στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Ζακύνθου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχε την ευθύνη όλων των έργων που πραγματοποιήθηκαν στην Ολυμπία καθώς και της επανέκθεσης των τριών Μουσείων της και του Αρχαιολογικού Μουσείου της 'Ηλιδας. Από τον Απρίλιο του 2006 ασκεί καθήκοντα διευθύντριας στη νεοσυσταθείσα ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.»

- από τη  Βιβλιονέτ


Άλλα έργα της Ξένης Αραπογιάννη

Αραπογιάννη, Ξένη. Ολυμπία: η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αθήνα: Εκδόσεις Μίλητος, 2002.  – διαθέσιμο στη βιβλιοθήκη (ART 913.388)

Αραπογιάννη, Ξένη. Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνος Βασσών. Αθήνα: Υπουργείο Πολιτισμού – Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. 2007.

 

Επιστροφή