Διακρίσεις

A.M.C. 2007-2008

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ AMC-8

Η ομάδα της Μαθηματικής Σκέψης της Β’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών με πολύ μεγάλη και φέτος επιτυχία συμμετείχε στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό AMC-8, που διοργανώνεται από την επιτροπή διαγωνισμών της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας. Συγκεκριμένα:

H ομάδα τιμήθηκε με το «CERTIFICATE OF MERIT» , ενώ οι παρακάτω οκτώ μαθητές της για την πολύ καλή τους επίδοση τιμήθηκαν με «ΗONOR ROLL CERTIFICATE» , καθώς κατάφεραν να απαντήσουν σωστά σε 17 τουλάχιστον από τις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού . Οι μαθητές είναι :

ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΖΑΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΥΡΤΗ ΛΙΑΝΑ
ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΑΑΡ ΛΕΩΝ
ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Την 18η Ιανουαρίου 2008 ο Γυμνασιάρχης ο κ. Σωκράτης Κουγέας επισκέφθηκε τα τμήματα της Μαθηματικής Σκέψης της Β’ Γυμνασίου και αφού συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τους απένειμε τα βραβεία που απέστειλε στο Κολλέγιο Αθηνών η Αμερικανική Επιτροπή Διαγωνισμών (AMC).

Η επιτροπή διαγωνισμών της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας (AMC) απένειμε στο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών “CERTIFICATE OF MERIT” για την επίδοση των μαθητών του στο διαγωνισμό ΑMC-12.

Επίσης, απένειμε “CERTIFICATE OF DISTINCTION” στους μαθητές Παππέλη Κωνσταντίνο, Κολυβά Κυριακή-Νικόλ και Καζαντζή Δημήτρη που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό ΑΙΜΕ.

Στο διαγωνισμό AIME που πραγματοποιήθηκε στις 18/3/2008 πήραν μέρος τελικά μόνον οι δύο από τους παραπάνω μαθητές (Κ. Παππέλης και Δ. Καζαντζής), οι οποίοι έλυσαν αντίστοιχα 6 και 4 από τα 15 θέματα που περιελάμβανε ο διαγωνισμός.

Επιστροφή