Διακρίσεις

Διακρίσεις σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην οικία Μποδοσάκη στο Π. Ψυχικό, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την απονομή βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο «Παιδιά και έφηβοι αποτυπώνουν εικαστικά το νόημα του αγώνα του 1821».

 

Στο διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν 357 μαθητές από 222 σχολεία της Ελλάδας και χωρών του εξωτερικού όπως: Αιθιοπία, Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

 

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η οποία απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, καθώς και η Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

 

Το σχολείο μας έλαβε μέρος με τα έργα δύο μαθητών μας που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους. Συγκεκριμένα, ο μαθητής της  ΣΤ’ τάξης του Κολλεγίου Ψυχικού, Χρήστος Νικολάου έλαβε βραβείο και ο μαθητής της Ε’ τάξης του Κολλεγίου Ψυχικού, Σεμπάστιαν Κρον Χάνσεν, έλαβε έπαινο.

Επιστροφή