Διακρίσεις

Διάκριση του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών για τις Περιβαλλοντικές του δράσεις

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019,  η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκε, για τρίτη φορά, με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για τη συμμετοχή του στο διεθνές δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία».

Στη φετινή βράβευση, που έγινε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Σχολείο εκπροσώπησαν μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Ομίλων, κ. Μ. Γιαννακοπούλου και κ. Γ. Τζουβίστας και ο Υποδιευθυντής του Κατώτερου Τμήματος κ. Σ. Καλλιμάνης.

Στόχος του διεθνούς δικτύου των Οικολογικών Σχολείων είναι η αλλαγή συμπεριφοράς όλων των μελών της σχολικής κοινότητας,  ώστε τα σχολεία να γίνουν ένα πραγματικό «Οικολογικό Σχολείο».  Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαμόρφωση και την εφαρμογή ενός περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης για τον σχολικό χώρο, που υλοποιείται, κυρίως, από τους μαθητές.

Οι μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος και Κηπουρικής οργανώνουν και υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις γύρω από το δάσος του Σχολείου μας, αλλά και ευρύτερα. Παράλληλα όλη η μαθητική κοινότητα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καπακιών,  σε δράσεις καθαρισμού ακτών, σε πρόγραμμα κομποστοποίησης κ.ά. Επιπλέον στο Θέατρο του Δημοτικού λαμβάνουν χώρα πολιτιστικά προγράμματα και παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία και το περιβάλλον.

Τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε η ομάδα Robin Woods. Τα μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος, αφού παρουσίασαν στο Θέατρο, στους υπόλοιπους συμμαθητές τους, τις δράσεις του Ομίλου τούς προσκάλεσαν να συμμετέχουν σε μια ομάδα, τους Robin Woods, που στόχος της είναι η προστασία του δάσους από τα σκουπίδια. Οι μαθητές που στελεχώνουν την ομάδα αυτή, προτρέπουν τους συμμαθητές τους, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων,  να πετάνε τα σκουπίδια τους στους κάδους ανακύκλωσης και όχι στο δάσος του Σχολείου.

Η συμμετοχή μας στο δίκτυο και η βράβευσή  μας δίνουν το καλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να ενισχύσουμε τις δράσεις μας!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους δασκάλους τους!

Επιστροφή