Νέα Σχολικής Χρονιάς 2013-2014

86οι Ετήσιοι Αγώνες Στίβου ΔΕΛΤΕΙΑ 2014

Μαρ 31, 2014

Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκαν οι 86οι Αγώνες Στίβου Γυμνασίου-Λυκείου «Δέλτεια 2014».  Τα φετινά «Δέλτεια» είχαν ιδιαίτερη σημασία, γιατί η σχολική χρονιά ήταν αφιερωμένη στον «πατέρα του Κολλεγίου», Στέφανο Δέλτα, με τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του, αλλά, επίσης γιατί συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τα εγκαίνια του Σταδίου, στο οποίο δόθηκε το όνομα του. 

Η μπάντα κρουστών των μαθητών με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, σήμανε την έναρξη του τελετουργικού μέρους. Οι πρόεδροι των μαθητικών κοινοτήτων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού απήγγειλαν την «Υπόσχεση» που έδιναν οι μαθητές πριν τα Δέλτεια.

Στο τελετουργικό μέρος παρέλασαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, που ανήκουν στο “A” Association και οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην τελική φάση των αγώνων.  Της παρέλασης προηγήθηκε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πάντα μας τιμά με την παρουσία της.

Κατά την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του Στέφανου Δέλτα, ο Δημήτρης Καραμάνος (μέλος του Σωματείου του Ε.Ε.Ι. & Διευθυντής του Προγράμματος Υποτροφιών) αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του, θυμίζοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους την ομιλία του Όμηρου Ντέιβις, το 1954 στα εγκαίνια του σταδίου.  Ακολούθησε η κήρυξη των αγώνων από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Αλέξανδρο Κ. Σαμαρά.

Τα Δέλτεια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων, γονέων και φίλων του Κολλεγίου, οι οποίοι παρακολούθησαν με πολλή ικανοποίηση το συναγωνισμό των τάξεων για την κατάκτηση της Γενικής Βαθμολογίας.  Νικήτρια  αναδείχθηκε η  τάξη της Β’ Λυκείου με 158 βαθμούς.  Καλύτερος αθλητής των αγώνων ανακηρύχτηκε ο μαθητής Φίλιππος Μικέλης, για την επίδοσή του στο Άλμα εις Μήκος (6.40μ.) με 793 βαθμούς και καλύτερη αθλήτρια  η μαθήτρια  Ιωάννα-Φωτεινή Τριανταφύλλη για την επίδοσή της στο αγώνισμα Δρόμου 400μ., (1’02”01) με 806 βαθμούς.

Νέες επιδόσεις Δελτείων και Γυμνασίου σημειώθηκαν από τον μαθητή Γεώργιο-Παναγιώτη Μηλιαρά στο αγώνισμα του Δρόμου 800 μ. με επίδοση 2'02”13 και από τη μαθήτρια Φωτοπούλου Άλκηστη-Μαρία, του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού, στο αγώνισμα του Δρόμου 1.500μ. με επίδοση 5’01”36.

Δείτε τα Αποτελέσματα

Επιστροφή