CTY Greece εξετάσεις στο Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών στις 23.01.2022

Ιαν 14, 2022

Εξετάσεις

 για τη συμμετοχή στα προγράμματα

του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece αποκλειστικά για τους μαθητές του

Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

 

Για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

 

Εξεταστικό Κέντρο:                           Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών

Ημέρα:                                                Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ώρα Έναρξης Εξετάσεων:                10:00[1]

Εγγραφές:                                          από 15 Δεκεμβρίου 2021 έως 17 Ιανουαρίου 2022

 

Ποιοι είμαστε

Το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, μέσω των εξωσχολικών προγραμμάτων του για τα οποία δίνεται σημαντικός αριθμός υποτροφιών.
 
Με παράδοση από το 1886 στην εκπαίδευση και με σύμβουλό του το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, το Κολλέγιο Ανατόλια δημιούργησε ένα κέντρο μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 
CTY Greece Προγράμματα
Τα προγράμματα του CTY Greece (Online, Σαββατοκύριακου ή Θερινά) ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ακαδημαϊκές ανάγκες, συναρπάζουν, μορφώνουν και εμπλουτίζουν τη γνώση. 

CTY Greece Εξετάσεις
Για να μπορέσουν οι μαθητές να λάβουν μέρος στα προγράμματα του CTY Greece και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην ιδιαίτερη δομή και το επίπεδο του γνωστικού αντικειμένου που τους ενδιαφέρει, πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων.
Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού ως Γ’ Γυμνασίου.
Έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY) και διασφαλίζουν το απαιτούμενο αντιληπτικό επίπεδο για την επιτυχή παρακολούθηση των προγραμμάτων του CTY Greece.


Για περισσότερες πληροφορίες, δείγματα των τεστ και εγγραφή  καθώς και εξεταστικά κέντρα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.cty-greece.gr/exams.

Με την εγγραφή σας στις εξετάσεις του CTY Greece, που θα διεξαχθούν αποκλειστικά για τους μαθητές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος (HAEF), αποδέχεστε την αποστολή των αποτελεσμάτων και στη Διεύθυνση του Σχολείου σας, για χρηστικούς και στατιστικούς σκοπούς.

 

Για οποιεσδήποτε απορίες ή διευκρινίσεις σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece:

 

Τηλ.: 2310 332625,  2310398253

Email: [email protected]

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για να εγγραφείτε στις εξετάσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο τον λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα  MyCTY Greece.

 

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, επιλέγετε το  My Account πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα του CTY Greece, www.cty-greece.gr, που θα σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα της νέας μας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, MyCTY Greece. Στην ιστοσελίδα MyCTY Greece Login & Register, επιλέγετε τη διαδρομή ‘Νέα Μέλη’ και ‘Εγγραφή’. Συμπληρώνετε τα στοιχεία του διαχειριστή του λογαριασμού και, αφού τα αποθηκεύσετε, προχωράτε στην εγγραφή των μαθητών στις εξετάσεις.

Αν ήδη έχετε λογαριασμό

Αν ήδη έχετε λογαριασμό στο ΜyCTY Greece, επιλέγετε και πάλι το  My Account  στην ιστοσελίδα του CTY Greece, www.cty-greece.gr.  Στην ιστοσελίδα MyCTY Greece Login & Register, επιλέγετε τη διαδρομή ‘Εγγεγραμμένοι Χρήστες’ και συμπληρώνετε τα πεδία με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το συνθηματικό που έχετε ορίσει, για να μπείτε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια και, αφού έχετε μπει στο προφίλ σας, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία εγγραφής μαθητών στις εξετάσεις.

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα, στην ιστοσελίδα MyCTY Greece Login & Register, επιλέγετε τη διαδρομή ‘Εγγεγραμμένοι Χρήστες’ και ‘Ξεχάσατε τον κωδικό σας’ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ή ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στα πεδία που δίνονται. Στη συνέχεια το σύστημα θα σας ζητήσει να ενθέσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (συνήθως το e-mail του πατέρα) και να πατήσετε την αποστολή νέου συνθηματικού με e-mail. Θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση ένας σύνδεσμος μιας χρήσης, για να μπείτε στο MyCTY Greece. Ο σύνδεσμος αυτός παρακάμπτει τη χρήση τρέχοντος κωδικού πρόσβασης και σας παραπέμπει κατευθείαν στο προφίλ σας. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε νέο, προσωπικό κωδικό πρόσβασης (πεδίο νέος κωδικός) και να τον επαληθεύσετε (πεδίο επαλήθευσης-επιβεβαίωσης κωδικού). Στο εξής η εισαγωγή σας στο σύστημα θα γίνεται με τη χρήση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης και του κωδικού που εσείς ορίσατε. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σύνδεσμος που σας έρχεται μέσω e-mail δεν είναι μόνιμος κωδικός πρόσβασης.)

 

Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι μέσα από το MyCTY Greece, πέρα από την εγγραφή στις εξετάσεις, σας δίνεται η δυνατότητα να βλέπετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να προβαίνετε σε πληρωμές, να ελέγχετε το ιστορικό πληρωμών και τυχόν οφειλόμενο υπόλοιπο και να εγγράφετε ατομικά ή ομαδικά μαθητές στα προγράμματα του CTY Greece.

 

 


[1] Η ακριβής ώρα διεξαγωγής της κάθε εξέτασης θα ανακοινωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μερικές ημέρες πριν από τις εξετάσεις.

 

Επιστροφή