Ανακοινοποίηση Επιστολής για SATs΄2021-2022

Σεπ 14, 2021

Ψυχικό, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Προς τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών  της Α’ και Β’ Λυκείου

Αγαπητοί γονείς,

Το Κολλέγιο, όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, προσφέρει στους/στις μαθητές/τριές του τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ειδικά τμήματα προετοιμασίας για το “Scholastic Aptitude Test” (S.A.T.). Δεδομένου ότι πολλοί/λλές μαθητές/τριές μας έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα σημαντικότερα κριτήρια των Πανεπιστημίων της χώρας αυτής για την εισαγωγή των υποψηφίων:

  1. Η επίδοση του μαθητή στα μαθήματα του Λυκείου (για τα πανεπιστήμια της Αμερικής είναι απαραίτητοι οι βαθμοί και της Γ΄ Γυμνασίου).
  2. Οι βαθμοί στις εξετάσεις S.A.T. Reasoning Test (γλωσσικό και μαθηματικό test ικανότητας) και TOEFL για τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια.
  3. Οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των υποψηφίων, καθώς και η ολοκληρωμένη και σωστά ανεπτυγμένη προσωπικότητα. Επομένως, οι μαθητές/τριες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε εκδόσεις σχολικών περιοδικών και εφημερίδων, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε θεατρικές παραστάσεις, σε δραστηριότητες εθελοντισμού, σε Ομίλους κ.λπ.

 

Τα παρακάτω ειδικά τμήματα SAT θα ξεκινήσουν την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρονται χωρίς δική σας οικονομική επιβάρυνση από το Κολλέγιο -εφόσον υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή μαθητών. Ta μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας MS Teams την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 18:20:

1.    Foundationfor the Redesigned S.A.T. R.T. (Critical Reading) για μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου (που είχαν μέσο όρο τουλάχιστον 16 στο μάθημα των Αγγλικών στην Γ΄ Γυμνασίου). Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις εμπλουτισμού του λεξιλογίου και κατανόησης κειμένου και δομής της γλώσσας.

2.    Foundation for S.A.T. R.T. Math για μαθητές της A΄ Λυκείου.

 

3.    S.A.T. R.T. (Critical Reading) για μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου. Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τη μορφή της γλωσσικής εξέτασης στο πλαίσιο του S.A.T. Reasoning Test.

4.    S.A.T. R.T. Math για μαθητές της Β΄ Λυκείου. Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών/τριών με την μορφή της μαθηματικής εξέτασης στο πλαίσιο του S.A.T. Reasoning Test.

 

Αν επιθυμείτε το παιδί σας να παρακολουθήσει τα τμήματα αυτά, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την αίτηση που αποστέλλεται συνημμένα, η οποία πρέπει να επιστραφεί υπογεγραμμένη σε φάκελο μέσω των παιδιών σας στη Γραμματεία του Λυκείου (κ. Παρασκευοπούλου, γραφείο 140, τηλ. 210-6798208-209) ή να αποσταλεί με email (eparaskevopoulou@athenscollege.edu.gr) μέχρι την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο αριθμός των μαθητών/τριών θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά.

 

Με εκτίμηση,

 

Παναγιώτης Γιαννουλάτος

Διευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου  - Κολλέγιο Ψυχικού

 

Επιστροφή