Ενημέρωση γονέων για την επαναλειτουργία του Λυκείου τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Απρ 9, 2021

Ψυχικό, 9 Απριλίου 2021

 

Προς τους γονείς των μαθητών/μαθητριών

του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών


Αγαπητοί Γονείς,

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Α. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, θα επανέλθουμε στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του Σχολείου που ίσχυε κατά την περίοδο της δια ζώσης διδασκαλίας, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.  θα προσέλθουν στο Σχολείο οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου. Από την 12η Απριλίου 2021, παύει να ισχύει το τροποποιημένο πρόγραμμα με το οποίο λειτουργούμε την περίοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους ακολουθώντας το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 και το οποίο εκ νέου επισυνάπτεται. 

Λόγω της αλλαγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου επανενεργοποιείται η τηλεφωνική επικοινωνία με τους διδάσκοντες και επανέρχεται η μία ηλεκτρονική εβδομαδιαία συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς (τα αντίστοιχα προγράμματα επισυνάπτονται). Από το Σάββατο,10 Απριλίου  2021 και ώρα 08:00 μπορείτε να προγραμματίσετε τις συναντήσεις σας με τους  καθηγητές των παιδιών σας. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όλης της σχολικής κοινότητας. Εξ αυτού παρακαλούμε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ για τα  μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί για την επαναλειτουργία των Λυκείων,τη διαδικασία self-testingκαι την έκδοση σχολικής κάρτας, την οποία οι μαθητές θα φέρουν μονίμως μαζί τους και θα επιδεικνύουν όπου και όποτε τους ζητηθεί. Οι διδάσκοντες θα φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως αναφέρονται στις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ..

 Σας υπενθυμίζουμε ότι: 

1.           1. ο κυλικείο και οι αυτόματοι πωλητές θα λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα (πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και Υ.ΠΑΙ.Θ.).

     2.      Στα διαφορετικά για κάθε τάξη διαλείμματα οι μαθητές θα ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές ανάλογα με τον όροφο στον οποίο βρίσκονται και θα εξέρχονται από το Μπενάκειο από διαφορετικές πύλες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την έξοδό τους.

3.      Καθημερινά θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση των μαθητών.

 

Τέλος, στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε υπενθυμίζουμε ότι μέχρι νεωτέρας έχουν τεθεί σε ισχύ για όλες τις σχολικές μονάδες του ΕΕΙ τα ακόλουθα μέτρα, τα οποία θα επικαιροποιούνται σε σχέση με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.    

1.  Αναστολή λειτουργίας όλων των απογευματινών αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των αντίστοιχων αθλητικών δραστηριοτήτων του Σαββάτου. 

2.      Αναστολή λειτουργίας όλων των απογευματινών μαθημάτων. Συνεπώς δε θα εκτελούνται τα απογευματινά δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων. 

3.      Ακύρωση όλων των μαθημάτων κολύμβησης του πρωινού προγράμματος. 

4.      Συνέχιση των μαθημάτων που εντάσσονται στις Προαιρετικές Απογευματινές Δραστηριότητες στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας από τις 17:00 έως τις 18:20 στις προκαθορισμένες μέρες. 

 

 

 Β. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 από τις 17:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημέρωση από τους καθηγητές για την πρόοδο των μαθητών και μαθητριών όλων των τάξεων του Λυκείου. Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε προκειμένου να επικοινωνήσετε με τους διδάσκοντες των παιδιών σας, είναι ακριβώς η ίδια που ακολουθείτε για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις σας μαζί τους. Θα έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ηλεκτρονικό ραντεβού με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών σας από την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, ώρα 08:00 έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, ώρα 23:59. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής δε θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε άλλη διαδικτυακή συνάντηση που να αφορά στην έκτακτη αυτή απογευματινή ενημέρωση. Σημειώνουμε ότι από την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 μέχρι την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, ώρα 08:00 το σύστημα των ηλεκτρονικών συναντήσεων θα παραμείνει κλειστό, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις συναντήσεις της 21ης Απριλίου 2021 .

 Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι η επικοινωνία μέσω MS Teams θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:   

  1. Συνδέεστε στην πλατφόρμα MS TEAMS  με τα προσωπικά σας στοιχεία.
  2. Με την είσοδό σας θα δείτε τη λίστα των εκπαιδευτικών (ομάδες Teams) με τους οποίους έχετε ορίσει συνάντηση. Την προγραμματισμένη ώρα της συνάντησης εισέρχεστε στην ομάδα του εκπαιδευτικού και επιλέγετε join για να ενημερώσετε τον εκπαιδευτικό για την παρουσία σας.
  3. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός ανάλογα με τη σειρά προτεραιότητας, αποδέχεται την είσοδό σας και αρχίζει η επικοινωνία.
  4. Κάθε συνάντηση θα έχει μέγιστη διάρκεια 5΄.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο MS Teams παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το [email protected].

Ευχαριστούμε για την όλη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια με ασφάλεια και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

 

Με εκτίμηση,

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος

Διευθυντής Ιδιωτικού-Ισοτίμου Λυκείου

Κολλέγιο Αθηνών 

 

Επιστροφή