Έναρξη Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας Γονέων-Εκπαιδευτικών

Νοε 3, 2020

Ψυχικό, 3 Νοεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί γονείς,

Καθώς η επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων είναι πολύ σημαντική για την ακαδημαϊκή πορεία των μαθητών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από την υπάρχουσα τηλεφωνική επικοινωνία (για την οποία επισυνάπτεται εκ νέου ο κατάλογος των τηλεφωνικών ραντεβού με τους γονείς), θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε και ηλεκτρονικά με τους εκπαιδευτικούς, μέσω της πλατφόρμας MS Teams, από την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020.

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία σας με τους καθηγητές σας αποστέλλουμε εκ νέου

 • τις οδηγίες εγκατάστασης του MS Teams
 • το πρόγραμμα για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να κλείσετε ραντεβού (από Δευτέρα έως Παρασκευή)
 • οδηγίες για την είσοδό σας στην εφαρμογή SoSimple.

 

Θα έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε ηλεκτρονικό ραντεβού με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας από την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, ώρα 08:00, ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

Εισέρχεστε στο SoSimple με τον προσωπικό κωδικό σας από την κεντρική σελίδα του Σχολείου, πατώντας στο εικονίδιο Γονείς.

 • Επιλέγετε το εικονίδιο Ραντεβού γονέων, ώστε να ορίσετε το ραντεβού με τον εκπαιδευτικό με τον οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε. Θα θέλαμε, επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι έχετε το δικαίωμα μίας ηλεκτρονικής κράτησης – επικοινωνίας ανά καθηγητή τον μήνα.
 • Την ημέρα που έχει καθοριστεί το ραντεβού, εισέρχεστε στο πλατφόρμα του MS Teams, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (username) προσθέτοντας το επίθημα @haef.gr (Για παράδειγμα: Usernamepfgjk@haef.gr). Στη συνέχεια εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε για το SoSimple.
 • Οι εκπαιδευτικοί, την ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού, θα σας καλούν, ώστε να ξεκινήσει η συνομιλία.
 • Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρονική διάρκεια κάθε ραντεβού είναι 5 λεπτά.

 

Συμπληρωματικά, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 1. Μπορείτε να ορίσετε συναντήσεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.
 2. Έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε έως και τέσσερις συναντήσεις με τον ίδιο εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 3. Επιπλέον, έχετετην δυνατότητα ναορίσετε συνάντησημετονεκπαιδευτικόπουεπιθυμείτε το αργότερο έως τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας από αυτήν που δέχεται ο εκπαιδευτικός σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  Παράδειγμα:

  Αν ο εκπαιδευτικός δέχεται ημέρα Τρίτη, ώρα 11:10-11:55, έχετε την δυνατότητα να ορίσετε την συνάντησή σας μαζί του το αργότερο έως τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας.

 4. Επίσης, δύνασθε να ακυρώσετε προγραμματισμένη συνάντηση το αργότερο εικοσιτέσσερις ώρες πριν. Σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης δεν υπολογίζεται η συγκεκριμένη συνάντηση στο επιτρεπόμενο όριο των τεσσάρων συναντήσεων.

Παράδειγμα:

Αν έχετε καθορίσει ήδη συνάντηση με τον εκπαιδευτικό ημέρα Τρίτη, ώρα 11:20, έχετε τη δυνατότητα να ακυρώσετε την προγραμματισμένη συνάντηση το αργότερο έως τις 11:20 της προηγούμενης ημέρας.

 

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα σας καλούν χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία με τα οποία ορίσατε το ραντεβού. Για παράδειγμα, αν το ραντεβού έχει οριστεί από τη μητέρα του μαθητή/μαθήτριας, ο εκπαιδευτικός θα καλέσει τη μητέρα του μαθητή/μαθήτριας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο MS Teams παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Με εκτίμηση,

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος
Διευθυντής Ιδιωτικού-Ισοτίμου Λυκείου

Κολλέγιο Αθηνών

Επιστροφή