Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Τριανταφύλλου

Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε Ναυτική Αρχιτεκτονική και Μηχανική των Ωκεανών και συνέχισε τις σπουδές του στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη.

Είναι γνωστός ως ο «πατέρας» της σύγχρονης βιομιμητικής, καθώς ανέπτυξε υποθαλάσσια ρομπότ, που βασίζονται και μιμούνται την κίνηση και τη συμπεριφορά των ψαριών, όπως το σχεδόν δύο μέτρων εργαστηριακό ρομπότ «Robo Tuna», που εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ρομπότ και οι αισθητήρες που έχουν δημιουργηθεί, εμπνευσμένα από ζωντανούς οργανισμούς, ξεπερνούν τις μηχανές.

Ο Μιχάλης Τριανταφύλλου στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ωκεανομηχανικής στον Τομέα Μηχανολογίας του Massachusetts Institute of Technology (MIT) Kαθηγητής Μιχάλης Τριανταφύλλου σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Κολλέγιο μιλά για τον κόσμο της βιομιμητικής, και για το πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο ΜΙΤ ανάμεσα σε εκατοντάδες κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και δίνει συμβουλές στους μαθητές μας.

 

Η ομιλία του Μιχάλη Τριανταφύλλου στην Κολλεγιακή οικογένεια

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, ο Kαθηγητής Μιχάλης Τριανταφύλλου πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στο Κολλέγιο με τίτλο «Μαθαίνοντας από τη Βιομιμητική», παρουσιάζοντας την επαναστατική έρευνά του στο ΜΙΤ, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η ομιλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΜΙΤ στην Ελλάδα MIT Club of Greece. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.