Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Berkley και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Θεωρητική Πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο κάτω των 40 ετών, έχοντας καταφέρει να λύσει τον «γρίφο» του John Nash και το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο Rolf Nevanlinna, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις Μαθηματικών διεθνώς.

Στα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, με στόχο την αντιστροφή του φαινομένου του «brain drain» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Βήμα του Κολλεγίου Αθηνών

Ο διακεκριμένος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστημών Πληροφορικής στο Massachusetts Institute of Technology Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Κολλέγιο μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές και τη ζωή του στο MIT και συμβουλεύει τους μαθητές μας πώς να πετύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Η ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στους μαθητές μας

Την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019, ο Δρ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μίλησε σε μαθητές Λυκείου του Κολλεγίου για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.