Ομιλία Μ. Σφακιανάκη για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Ομιλία Μ. Σφακιανάκη για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Ιαν 21, 2020

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον οι μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών την Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, παρακολούθησαν στο Θέατρο ομιλία του κ. Μανόλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγου Ε.Α, Ειδικού Ερευνητή, Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και της ομάδας του CSI Institute με θέμα «Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου».

Μετά την παρουσίαση των ομιλητών από τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Χρίστο Κωνσταντόπουλο, ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε τους μαθητές για τους κινδύνους που διατρέχουν από την επιπόλαιη χρήση του διαδικτύου. Εστίασε, επίσης, σε τρόπους αποφυγής και επίλυσης προβλημάτων σε θέματα νέων τεχνολογιών, καθώς και στους τρόπους ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

 

 

Στη συνέχεια η κ. Καλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) παρέθεσε στους μαθητές ενδεικτικές περιπτώσεις θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο και τους έδωσε χρήσιμες οδηγίες για την ψηφιακή προστασία από κακόβουλους ανθρώπους και προγράμματα.

Την ομιλία ολοκλήρωσε ο κ. Μάριος Γιαννάκου, αθλητής υπεραποστάσεων και Εξερευνητής, μέλος της ομάδας του CSI Institute, καταθέτοντας την προσωπική εμπειρία του και προτείνοντας στους μαθητές, τρόπους ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής τους.

Επιστροφή