Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Σεπ 19, 2019

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, η 6η τάξη του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, ύστερα από πρόσκληση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), επισκέφτηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο και παρακολούθησε την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν στη Λωζάννη της Ελβετίας.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ξεκίνησαν το 2010 με στόχο να μυήσουν τους νέους αθλητές στο Ολυμπιακό πνεύμα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων είναι μια παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, όπου οι νέοι αθλητές μοιράζονται ιδέες και απόψεις για τον Ολυμπισμό.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της 6ης τάξης, που συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους, τη Διασχολική Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής και τον Υποδιευθυντή του Α.Τ., είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή αφής, έτσι όπως ακριβώς γίνεται, στην Αρχαία Ολυμπία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είδαν την Πρωθιέρεια να ανάβει τη φλόγα, με τη βοήθεια των ηλιακών ακτινών,  και κατόπιν να την παραδίδει στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, για να ξεκινήσει το ταξίδι της για την Ελβετία. Ένιωσαν τη συγκίνηση που προκαλεί η τελετή αυτή σε όλο τον κόσμο και συνειδητοποίησαν τη σημασία της Ολυμπιακής φλόγας για τη μετάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους.

 

 

 

 

Η συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών της 6ης, στην τελετή αυτή, είναι η αφετηρία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακές Αξίες», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  στην Αρχαία Ολυμπία με τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών της 6ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών.

Επιστροφή