Κατάκτηση δύο πανευρωπαϊκών βραβείων στον διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Κατάκτηση δύο πανευρωπαϊκών βραβείων στον διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Ιουλ 9, 2019
Η μαθητική «επιχείρηση» Saveat, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία

Η μαθητική «επιχείρηση» Saveat, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία στον κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement JA Europe Company of the Year Competition 2019 (Λιλ Γαλλίας, 3-5/7/2019).  

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Αθηνά Λορεντζιάδη, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Στέλιος Μπουλιτσάκης-Λογοθέτης και η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Ειρήνη Τάσση, «στελέχη» της Saveat, κατέκτησαν το Βραβείο «Αριστείας στην Τεχνολογία – Excellence in IT Award» από την ΑT&Τ και ο Στέλιος Μπουλιτσάκης-Λογοθέτης το «Leadership Award – Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας».

Η Saveat, είχε κατακτήσει στις 6 Μαΐου το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο 2019 από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και ήταν η εκπρόσωπος της χώρας μας στον διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 200 μαθητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Με τη βράβευσή της, η ελληνική Saveat συγκαταλέγεται πλέον στις 9 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ευρώπης.

Η κριτής της ΑΤ&Τ, Ruth Agyei, λίγο προτού ανακοινώσει τον νικητή του βραβείου «Excellence in IT Award» εκθείασε την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Τόνισε επίσης πως πρόκειται για μια ιδέα που συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία με την επιχειρηματική προοπτική.

 Τους μαθητές συνόδευσαν στον Διαγωνισμό οι Καθηγητές-Σύμβουλοι του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Αθανάσιος Καραμήτσας και Ελένη Μαρκοπούλου, που υποστήριξαν την υλοποίηση του προγράμματος της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του ΣΕΝ/JA Greece.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και καθηγητές του Ομίλου για τις εξαιρετικές επιτυχίες τους! 

 Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση για την κατάκτηση του βραβείου «Αριστείας στην Τεχνολογία – Excellence in IT Award» εδώ.

Επιστροφή