Ολοκλήρωση της δράσης συγκέντρωσης σχολικών ειδών για την υποστήριξη παιδιών προσφύγων

Ολοκλήρωση της δράσης συγκέντρωσης σχολικών ειδών για την υποστήριξη παιδιών προσφύγων

Οκτ 11, 2018
Το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς και αλληλεγγύης στήριξε τη δράση της ΜΚΟ SolidarityNow, η οποία σε συνεργασί

Το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς και αλληλεγγύης στήριξε τη δράση της ΜΚΟ SolidarityNow, η οποία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και  χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιεί από το 2016 το «Πρόγραμμα Στέγασης και Φιλοξενίας για Πρόσφυγες και Αιτούντες Άσυλο».

Η οργάνωση έχει δώσει προτεραιότητα στην εγγραφή όλων των παιδιών του προγράμματος  σε σχολεία της επικράτειας, παρέχοντάς τους επίσης κάθε είδους στήριξη απαραίτητης για την ολοκλήρωση της φοίτησής τους.

Για την προσπάθεια αυτή, το Σεπτέμβριο του 2018 οι μαθητές όλων των τάξεων αλλά και το προσωπικό του Σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό ώστε να συγκεντρωθούν σχολικές τσάντες και σχολικά είδη απαραίτητα για 291 Σύρους μικρούς μαθητές που εντάχθηκαν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας.

Για τη δράση αυτή το σχολείο μας με χαρά έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την Οργάνωση με θερμές ευχαριστίες σε μαθητές, γονείς και το προσωπικό του Σχολείου μας.

Η αλληλεγγύη, η γνησιότερη μορφή ανθρωπισμού, αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές.

 

Επιστροφή