Μήνυμα από την Ιατρική Υπηρεσία του Κολλεγίου

Ιαν 11, 2021

Ψυχικό, 11 Ιανουαρίου 2021

 

Αγαπητοί γονείς,

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση και η Ιατρική Υπηρεσία του Κολλεγίου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας, είχε υιοθετηθεί η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, μετά από απουσία τους λόγω συμβατών συμπτωμάτων, απομόνωσης λόγω θετικού ελέγχου ή καραντίνας λόγω στενής επαφής με κρούσμα.

Στις από 11.11.2020 νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ περί διαχείρισης περιστατικών λοίμωξης σε σχολικές μονάδες, διευκρινίζεται σαφώς ότι για την επιστροφή στο σχολείο δεν απαιτείται προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Στις ίδιες οδηγίες όμως αναγνωρίζεται η ιατρική αξιολόγηση ως απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σας ενημερώνουμε ότι σε πλήρη εναρμόνιση με τις νέες οδηγίες, δεν απαιτούμε πλέον την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης, αλλά ως επιπλέον μέτρο προστασίας και πρόληψης της διασποράς της νόσου και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων των μελών της κολλεγιακής οικογένειας και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία, σας ζητούμε να δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση απουσίας του γιου/της κόρης σας, παρακαλούμε να υποβάλλετε τις υπεύθυνες δηλώσεις που επισυνάπτονται και περιγράφουν λεπτομερώς τις σχετικές προϋποθέσεις, ως εξής:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση Α: σε περίπτωση απουσίας λόγω συμβατών συμπτωμάτων ή απομόνωσης λόγω θετικού ελέγχου
  2. Υπεύθυνη Δήλωση Β: σε περίπτωση απουσίας λόγω καραντίνας εξαιτίας στενής επαφής με κρούσμα

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια γραμματεία της σχολικής μονάδας, το αργότερο έως την παραμονή της επιστροφής στο σχολείο. Θα τηρηθούν με ασφάλεια σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση η Διεύθυνση της μονάδας και η Ιατρική Υπηρεσία του Κολλεγίου για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

Γνωρίζετε βεβαίως ότι το σχολείο προέβη ξανά σε διαγνωστικό έλεγχο όλου του προσωπικού και συνεχίζει την καθημερινή θερμομέτρηση. Παρακαλούμε όσους γονείς και παιδιά δεν συμμετείχαν στον προαιρετικό έλεγχο των δυο τελευταίων ημερών και ταξίδεψαν κατά την διάρκεια των διακοπών να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό και να μας ενημερώσουν  σχετικά.

 

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία

και εύχομαι από καρδιάς Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας,

 

Αντώνιος Μακρής | Παιδίατρος
Υπεύθυνος Ιατρικής Υπηρεσίας
Κολλέγιο Αθηνών
 | Ελληνο – Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

Στεφάνου Δέλτα 15 |154 52 Ψυχικό
Tηλ: +302106798267, 174 |Φαξ: +302106798174 |Κιν: +306974484440

Επιστροφή