Μαθηματικός Διαγωνισμός Πυθαγόρας 2021 (Δήλωση συμμετοχής)

Νοε 11, 2020

Προς
τους κ.κ. γονείς των μαθητών/τριών
της 2ας, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης τάξης
 
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι, το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί ο 3ος  Μαθηματικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας», ο οποίος απευθύνεται  σε μαθητές  από τη 2α Δημοτικού έως τη Γ΄ Γυμνασίου και διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Ο βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι να έρθουν όλοι οι μαθητές σε επαφή με τις πτυχές της μαθηματικής σκέψης, αλλά και να αναδειχτούν τα Μαθηματικά ως εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Στον διαγωνισμό αυτό, τα ερωτήματα θα είναι οργανωμένα με βάση τα είδη της μαθηματικής σκέψης και των στρατηγικών που καλούνται να αναπτύξουν οι μαθητές για να τα επιλύσουν.
Ειδικά τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, οι μαθητές σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιους (στην οικία ή άλλον χώρο) θα εισέλθουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό κωδικό. Εκεί, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, θα απαντήσουν στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού. Μόλις παρέλθει η χρονική διάρκεια του διαγωνισμού, οι μαθητές δε θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις.
Τα παιδιά, για να έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν, θα πρέπει να αποστείλουν, από την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, το ποσό των 10€ που αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή του περιοδικού «Πυθαγόρας» καθώς και συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη δήλωση.
Το χρηματικό αντίτιμο και τη δήλωση, τοποθετημένα σε φάκελο, οι μαθητές θα πρέπει να τα προσκομίσουν στον κ. Νίκο Λαμπρόπουλο (Γραμματεία Διεύθυνσης).
Εκτός της δήλωσης συμμετοχής και του αντιτίμου που χρειάζεται να αποστείλετε, για να εξασφαλιστεί η ορθή επικοινωνία και η άμεση πληροφόρηση των διαγωνιζόμενων με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία πριν και κατά τον διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2021 , τα στοιχεία του μαθητή που απαιτούνται, καθώς και το e-mail που θα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
Μετά από την ημερομηνία αυτή δε θα δοθεί καμία παράταση στην παραλαβή των αιτήσεων.

 

Λόγω των συνθηκών, για τη συμμετοχή στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας», αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο: ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2021 , τα στοιχεία του μαθητή που απαιτούνται καθώς και το e-mail που θα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του διαγωνισμού (σε περίπτωση που υπάρχουν αδέλφια, θα πρέπει το κάθε ένα παιδί να έχει το δικό του e-mail).

Mε την επαναλειτουργία του Σχολείου θα πρέπει να μας αποστείλετε την έντυπη δήλωση συμμετοχής και το αντίτιμο των 10 ευρώ, μέσα σε φάκελο με το ονοματεπώνυμο του παιδιού.

 

Για τη δήλωση συμμετοχής στον Μαθηματικό Διαγωνισμό Πυθαγόρας πατήστε εδώ

 

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Δημήτρης Ε. Σιαμόπουλος

Επιστροφή