Έρανος συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δεκ 4, 2020

Αγαπητοί γονείς,

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς και αλληλεγγύης, η Μαθητική Κοινότητα του Κολλεγίου Ψυχικού, αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα που απευθύνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά συγκέντρωση ειδών διατροφής για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Αριθμ. Πρωτ. : Φ.32/153975/Δ2/11-11-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

 

Ο ανωτέρω Οργανισμός, ο οποίος αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και ισότητα κάθε παιδί της χώρας μας, επικαλείται και πάλι την έμπρακτη στήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, της σχολικής κοινότητας. Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στην έκκληση θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του Οργανισμού και θα αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς,

Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος,

Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λ.π.,

Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π.,

Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη.

Με αυτό τον τρόπο ενώνουμε τις προσπάθειές μας και σκορπάμε απλόχερα το φως της αγάπης και της ανθρωπιάς, σε μια εποχή που ο κόσμος μας το έχει τόσο ανάγκη. Έτσι δείχνουμε την Αλληλεγγύη μας, τη γνησιότερη μορφή Ανθρωπισμού, καθώς αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές.

Η Δράση θα ξεκινήσει την ημέρα που θα επιτραπεί η επιστροφή των παιδιών στο Σχολείο και με νέα εγκύκλιο θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία ολοκλήρωσή της.

Παρακαλούμε τα είδη διατροφής να παραδοθούν στην αντίστοιχη γραμματεία της τάξης που φοιτά το κάθε παιδί.

Με ιδιαίτερη χαρά,

Η Μαθητική Κοινότητα

του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού

Επιστροφή