Τελετή Αποφοίτησης 2019: Οδηγίες προς τους τελειοφοίτους

Τελετή Αποφοίτησης 2019: Οδηγίες προς τους τελειοφοίτους

Ιουν 12, 2019
Ψυχικό, 12 Ιουνίου 2019 Αγαπητοί τελειόφοιτοι,Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων σας συγχαίρω για την πρόοδό σας.

Ψυχικό, 12 Ιουνίου 2019 

Αγαπητοί τελειόφοιτοι,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων σας συγχαίρω για την πρόοδό σας.

Η Τελετή Αποφοίτησης (Commencement) της τάξης σας θα γίνει την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:00.

Προκειμένου να τονιστεί ακόμη περισσότερο ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας της Τελετής, οι τελειόφοιτοι καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής θα φορούν τήβεννο, ένδυμα διεθνώς καθιερωμένο για επίσημες τελετές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η τήβεννος είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στην Τελετή και θα διατεθεί δωρεάν από το Σχολείο προς χρήση κατά την Τελετή Αποφοίτησης. Όσοι τελειόφοιτοι επιθυμούν να την αγοράσουν (κόστος 135 ) θα πρέπει να το δηλώσουν και να καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό μέχρι τις 21 Ιουνίου στη Γραμματεία της Φυσικής Αγωγής (κ. Τίνα Σιαπέρα).

Θα ήθελα να σας επισημάνω κάποιες οργανωτικές λεπτομέρειες. Σας παρακαλώ να προσέξετε τα ακόλουθα:

  • ΤηνΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή της Τελετής. Η παρουσία σας είναι απολύτως αναγκαία, καθώς και η έγκαιρη προσέλευσή σας προκειμένου, οι καθηγητές σας να σας βοηθήσουν να φορέσετε την τήβεννο. Για την παραλαβή της, θα χρειαστεί να καταθέσετε την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. Η τήβεννος θα παραμείνει την Τετάρτη στο Σχολείο. Μετά την ολοκλήρωση της Τελετής, την Πέμπτη το βράδυ, η τήβεννος θα επιστραφεί και κατά την παράδοσή της θα πάρετε την ταυτότητα/το διαβατήριο, που έχετε καταθέσει. Μετάτη δοκιμή της τηβέννου θα συμμετάσχετε σε πρόβα του Ύμνου του Κολλεγίου που θα πραγματοποιηθεί στο Θ. Χωρέμη. Θα ακολουθήσει πρόβα της παρέλασης στα σκαλιά του Μπενακείου και στις 20:00 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν των γονέων σας στο Bookis Plaza.
  • Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, πρέπει να βρίσκεστε μέσα στο Μπενάκειο το αργότερο έως τις 17:00. Μετά την Τελετή θα ακολουθήσει στο Bookis Plaza το παραδοσιακό δείπνο των αποφοίτων. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε όλοι. Μετά το δείπνο ο Σύλλογος των Αποφοίτων του Κολλεγίου σας προσκαλεί σε γιορτή καλωσορίσματος στον υπαίθριο χώρο της Λέσχης του ΣΑΚΑ.

 


Καλό θα είναι να διαθέσετε λίγο χρόνο για να θυμηθείτε τα λόγια του ΄Υμνου του Κολλεγίου.

 

ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

Now God bring home our minds to School!!

Σωκράτης learned here; Πλάτων taught;

Αριστοτέλης ordered thought

Men used their minds here as men ought

For love of truth and reason’s rule,

For love of truth and reason’s rule!

 

We outgrow Roman, Frank, and Turk,

Athenians and Greeks and men,

We still are growing. Reason then

Shall prove us more than Greek again

If God bring home our minds to work,

Now God bring home our minds to work.

 

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τη συνεργασία και να σας ευχηθώ καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σας, καλή επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές σας και καλή σταδιοδρομία.

 

Με θερμούς χαιρετισμούς

 

Απόστολος Αθανασόπουλος

Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών

Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.

Επιστροφή