Ο Όμιλος ""Youth Training Programme at the United Nations: Greece"" στη Γενεύη

Ο Όμιλος ""Youth Training Programme at the United Nations: Greece"" στη Γενεύη

Απρ 9, 2019
Ομάδα 25 μαθητών του Ομίλου «Training at the United Nations» του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού και ομάδα 12 μαθητών των Ομίλων MUN και UNESCO του Γυμνα

Ομάδα 25 μαθητών του Ομίλου «Training at the United Nations» του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού και ομάδα 12 μαθητών των Ομίλων MUN και UNESCO του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε σε workshop του οργανισμού WFUNA (World Federation of United Nations Associations) στη Γενεύη από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου 2019. Το Workshop είχε ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τις βασικές έννοιες και αξίες στις οποίες στηρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να προασπίσει την παγκόσμια ειρήνη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις από υπεύθυνους οργανισμών οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση των συρράξεων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επισκέφθηκαν οργανισμούς, όπως τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ενώ συνομίλησαν με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στη Γενεύη, κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο. Επίσης, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθώς και στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης. Τέλος, οι μαθητές παρακολούθησαν μέρος των εργασιών της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έκαναν παρουσιάσεις πάνω σε τρεις θεματικές ενότητες :

* Multilateralism, Peace and Security* Multilateralism, Sustainable Development* Humanitarian Affairs and Human Rights

Το Workshop ολοκληρώθηκε με την επιτυχή παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και την επίδοση των Certificates of Attendance. Συντονιστές καθηγητές του ομίλου ήταν η κα Π. Πριοβόλου για το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού και ο κ. Α. Παπαθεοδώρου για το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. Την αποστολή επίσης συνόδευσαν οι κυρίες Β. Μουμτζή, Ν. Κανελλή και ο κ. Α. Παπαλέξης.

Επιστροφή