Οι Yποτροφίες Aριστείας «ανεβάζουν τον πήχη» για την εισαγωγή στο Κολλέγιο

Οι Yποτροφίες Aριστείας «ανεβάζουν τον πήχη» για την εισαγωγή στο Κολλέγιο

Ιουν 5, 2018
Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (ΕΕΙ) ανακοίνωσε εφέτος ότι θα δοθούν μέχρι δώδεκα πλήρεις υποτροφίες Αριστείας για μαθητές που εισάγονται

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (ΕΕΙ) ανακοίνωσε εφέτος ότι θα δοθούν μέχρι δώδεκα πλήρεις υποτροφίες Αριστείας για μαθητές που εισάγονται με εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου και μέχρι τέσσερις για μαθητές που εισάγονται με εξετάσεις στο πρόγραμμα International Baccalaureate (IB) του Κολλεγίου. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές/μαθήτριες που διακρίθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, έχουν άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις και οι οικογένειές τους έχουν διαπιστωμένες οικονομικές ανάγκες. 

  

Ο αριθμός των μαθητών που έκαναν αίτηση εισαγωγής στην Α΄ Γυμνασίου αυξήθηκε εφέτος κατά 37%. Έγιναν δεκτοί 73 μαθητές (1 στους 3 υποψηφίους). 45 μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι κατάφεραν να επιτύχουν άνω του 80% της βαθμολογίας στις εισαγωγικές εξετάσεις, είναι υποψήφιοι για τις υποτροφίες. Το 35% από αυτούς προέρχεται από δημόσια σχολεία (αύξηση κατά 14% από πέρυσι). Οι υποτροφίες αριστείας θα χορηγηθούν σε όσους πληρούν και όλες τις άλλες προϋποθέσεις. 

Οι υποτροφίες αριστείας προσφέρονται από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Ιδρύματος. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, που θεσπίσθηκε από την ίδρυση του Κολλεγίου, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής-κοινωνικής φιλοσοφίας του Σχολείου και θεμελιώδες στοιχείο της ξεχωριστής «φυσιογνωμίας» του. Ιδρυτές και πρώτοι δωρητές του Προγράμματος Υποτροφιών υπήρξαν ο Στέφανος και η Πηνελόπη Δέλτα.

Σκοπός αυτού του μοναδικού στην Ελλάδα ως προς το είδος και την έκταση Προγράμματος ήταν και παραμένει  η προσφορά της δυνατότητας φοίτησης στο Κολλέγιο σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Επιστροφή