Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων

Διαγωνισμός Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων

Απρ 3, 2014
Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν για 4η συνεχή χρονιά Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΕΕΙ στο Ψυχικό.

Τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συνδιοργάνωσαν για 4η συνεχή χρονιά Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαρτίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΕΕΙ στο Ψυχικό. Θέμα του Διαγωνισμού κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 ήταν «Η ποίηση του Κ. Π. Καβάφη» με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή. Στο Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 77 μαθητές από 18 δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της Αττικής.

Κάθε σχολείο συμμετείχε με έναν έως έξι μαθητές. Κάθε μαθητής μπορούσε να απαγγείλει ένα ή περισσότερα ποιήματα του Καβάφη, των οποίων η ανάγνωση θα έπρεπε να έχει διάρκεια μέχρι τέσσερα λεπτά. Κατά την πρώτη φάση του Διαγωνισμού επιτροπή, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς των 18 σχολείων, αξιολόγησε τις απαγγελίες των μαθητών και προέκρινε 11 από αυτές.

Στην τελική φάση του Διαγωνισμού (Τρίτη, 11 Μαρτίου) τριμελής κριτική επιτροπή, της οποίας τα μέλη δεν ανήκαν στο καθηγητικό σώμα των συμμετεχόντων σχολείων, αξιολόγησε την απαγγελία των 11 μαθητών και απένειμε τα τρία πρώτα βραβεία.

1ο Βραβείο: Πηνελόπη Μαντέλου, Γενικό Λύκειο Ν. Χαλκηδόνας

2ο Βραβείο: Νεφέλη Παναγοπούλου, Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

3ο Βραβείο, Μαρία-Βαρβάρα Βουτεράκου, ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού
Επιστροφή