Commencement 2013

Commencement 2013

Οκτ 24, 2013
Η 84η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥΜέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, η 84η Τελετή Αποφοιτήσεως των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.

Η 84η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, η 84η Τελετή Αποφοιτήσεως των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.

Περισσότεροι από 3.000 γονείς, συγγενείς και φίλοι, εκπαιδευτικοί και απόφοιτοι του Κολλεγίου χειροκρότησαν τους 350 τελειοφοίτους στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους διαδρομής.

Η Τελετή Αποφοιτήσεως έγινε στα Προπύλαια του ιστορικού Μπενακείου Διδακτηρίου στο Ψυχικό.

Μετά την καθιερωμένη παρέλαση εκατοντάδων αποφοίτων διαφορετικών γενεών  ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Καθηγητής κ. Σπύρος Πολλάλης απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο εξήρε την ιδιαίτερη σημασία της Τελετής: Για τους μαθητές, που ολοκληρώνουν όχι, απλώς, ένα κύκλο σπουδών, αλλά μια καθοριστική φάση της ζωής τους, και βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας. Για τους γονείς τους. Για τους δασκάλους τους.

Ο κ. Πολλάλης ευχήθηκε στους τελειοφοίτους επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους και στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, ευτυχία στην προσωπική τους ζωή και ενεργό παρουσία-προσφορά στην κοινωνία.

Ακολούθησε η βράβευση από τον κ. Πολλάλη του αποφοίτου του Σχολείου κ. Δημήτρη Καραμάνου με τη διάκριση «President’s Award» για τις μακροχρόνιες, εξαίρετες υπηρεσίες του προς το Κολλέγιο.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε μια –εκτός προγράμματος– εκδήλωση μνήμης-τιμής για τα μέλη των τάξεων 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, οι οποίοι –λόγω των συνθηκών εκείνης της εποχής (Πόλεμος, Κατοχή)– απεφοίτησαν από το Κολλέγιο χωρίς κανονική Τελετή Commencement. «Αυτή την αθέλητη ιστορική παράλειψη» –τόνισε ο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος– «ερχόμαστε τώρα να “επανορθώσουμε”: με μια αναδρομική-συμβολική “προσομοίωση” Τελετής Αποφοιτήσεως-Commencement στα Προπύλαια του Μπενακείου για τους μαθητές των τάξεων αυτών».

Στους παρόντες αποφοίτους των ετών 1941-1945 (Σπύρο Καψάλη ΄41, Αναστάσιο Κότση ΄41, Αθανάσιο Κότση ΄42, Χαράλαμπο Βελλή ΄43, Μηνά Εφραίμογλου ΄43, Γεώργιο Κότση ΄44, Γεώργιο Βαγιωνή ΄45, Ανδρέα Δεβλέτογλου ΄45, Ιωάννη Λιβάνη ΄45) επέδωσαν «Διπλώματα Αποφοιτήσεως» οι κ.κ. Σαμαράς και Πολλάλης.

Η Τελετή Αποφοιτήσεως ολοκληρώθηκε με ομιλίες από εκπροσώπους της τάξης του 2013, με την απονομή βραβείων σε μαθητές και μαθήτριες, και με την επίδοση των διπλωμάτων αποφοιτήσεως από τον Συνδιευθυντή κ. Διονύση Τσελέντη του Κολλεγίου Αθηνών και τον Συντονιστή των Σχολικών Μονάδων του Κολλεγίου Ψυχικού κ. Απόστολο Αθανασόπουλο.

Μετά την Τελετή πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό δείπνο των παλαιών και των νέων αποφοίτων. Το δείπνο υπογράμμισε, με το δικό του τρόπο, το κεντρικό μήνυμα της ετήσιας αυτής γιορτής του Κολλεγίου: μήνυμα αδιάσπαστης συνέχειας, ενότητας και προοπτικής.

  

           Οι κ.κ. Α. Δεβλέτογλου, Αν. Κότσης, Σπ. Καψαλης, Αθ. Κότσης, Χ. Βελλής,Μ. Εφραίμογλου, Γ. Κότσης, Γ. Βαγιωνής, Ι. Λιβάνης,με τον εμπνευστή-οργανωτή της εκδήλωσης Δημήτρη Καραμάνο ΄59.

Επιστροφή