Αποφοίτηση μαθητών του The School Project

Αποφοίτηση μαθητών του The School Project

Ιουν 20, 2019
Την Τετάρτη, 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη η πρώτη Αποφοίτηση των μαθητών του The School Project, της συνεργασίας του Κολλεγίου Αθηνών με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση The Home Project για ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

Την Τετάρτη, 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη η πρώτη Αποφοίτηση των μαθητών του The School Project, της συνεργασίας του Κολλεγίου Αθηνών με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση The Home Project για ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες. Χαιρετισμούς στην τελετή της Αποφοίτησης απηύθυναν ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson, ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Απόστολος Αθανασόπουλος και η Εκτελεστική Διευθύντρια του The Home Project και απόφοιτος του Σχολείου μας Σοφία Κουβελάκη. Όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ ανακοινώθηκε και η συνέχισή του για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Στη συνέχεια, τέσσερεις μαθητές αλλά και δύο καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, ο καθένας από τη δική του σκοπιά. Ακολούθησαν ο επί κεφαλής προσωπικού του The Home Project Βασίλης Μιχαηλίδης και η Προϊστάμενη του Τμήματος Παιδοψυχολογίας του Κολλεγίου Αθηνών Μάγια Αλιβιζάτου, που μίλησαν για το πώς επηρέασε το School Project τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό, με βάση απαντήσεις τους σε σχετικά ερωτηματολόγια.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από ομαδικές δραστηριότητες στο εφετινό πρόγραμμα αλλά και μουσικοχορευτικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά. Τέλος, έγινε η απονομή διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές του School Project 2018-2019.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη κα Mary Pyatt και ο Ed Shapiro, ιδρυτής του φιλανθρωπικού Οργανισμού για τους Πρόσφυγες The Shapiro Foundation μαζί με την οικογένειά του.  

Έξω από το Θέατρο παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών του School Project που φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επιστροφή