4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Κολλέγιο

4ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Κολλέγιο

Μαϊ 17, 2019
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών συνδιοργάνωσαν το τριήμ

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών συνδιοργάνωσαν το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2019, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χωρέμη και άλλες αίθουσες του Μπενακείου Διδακτηρίου υπό την αιγίδα της Προεδρία της Δημοκρατίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και άλλοι ενδιαφερόμενοι για θέματα Παιδείας παρακολούθησαν ομιλίες και παράλληλες συνεδρίες για την αμφίδρομη και παιδαγωγικά σημαντική σχέση μεταξύ Σχολείου και Πολιτισμού.

 

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετείχαν ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Απόστολος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, Χρίστος Κωνσταντόπουλος, η Διευθύντρια του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, Αναστασία Παπακωστοπούλου και η Διευθύντρια Βιβλιοθηκών του ΕΕΙ, Αλεξάνδρα Παπάζογλου.

 

Κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή, 10 Μαΐου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής/President Richard Jackson και ο κ. Αθανασόπουλος. Την εκδήλωση πλαισίωσε η College Symphony Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαγιαννάκι. Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Διασχολικός Προϊστάμενος Μουσικής Στέφανος Τσοκάκης.

Επιστροφή