Ομιλία του President Jackson στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ομιλία του President Jackson στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Μαρ 1, 2019
Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα: GREECE AS AN INTERNATIONAL CENTRE OF EDUCATION, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα: GREECE AS AN INTERNATIONAL CENTRE OF EDUCATION, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Jackson τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός ελαστικού διεθνούς μοντέλου εκπαίδευσης στην Ελλάδα ακόμα και στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως είπε, ως President του Κολλεγίου, στόχος του είναι στο Σχολείο να επαναλειτουργήσει το οικοτροφείο που καταργήθηκε την δεκαετία του 1980, ώστε να δίνεται η δυνατότητα να φοιτούν σε αυτό τόσο μαθητές από την ελληνική περιφέρεια όσο και παιδιά από το εξωτερικό.

 

Από αριστερά: Αλέξης Φυλακτόπουλος, Πρόεδρος του College Year in Athens και μέλος Δ.Σ. Ε.Ε.Ι, Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Vivienne Stern διευθύντρια του Universities UK International, Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Richard Jackson, Διευθυντής/President Κολλεγίου.

 

Παράλληλα, ο κ. Αλέξης Φυλακτόπουλος, Πρόεδρος του College Year in Athens και μέλος ΔΣ του Ε.Ε.Ι. σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα σε ξένους μαθητές ή φοιτητές να έρχονται για σπουδές στην Ελλάδα, καθώς με αυτό τον τρόπο δένονται με τη χώρα και λειτουργούν ως πρεσβευτές της διεθνώς.

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, η Vivienne Stern διευθύντρια του Universities UK International, ο καθηγητής Εκπαιδευτικών Πολιτικών και Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Κιμουρτζής. Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Στο Φόρουμ και συγκεκριμένα στην ενότητα Πολιτισμός και Αξίες, συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι, Νικηφόρος Διαμαντούρος, 

Επιστροφή