Συνέντευξη του Διευθυντή/President στον ΕΡΜΗ

Συνέντευξη του Διευθυντή/President στον ΕΡΜΗ

Νοε 16, 2018
Συμπληρώνοντας το πρώτο έτος της θητείας του στο Κολλέγιο, ο Διευθυντής/President κ. Richard Jackson, κάνει έναν απολογισμό και παρουσιάζει τους στρατηγικούς στόχους του για το μέλλον του Σχολείου.

Συμπληρώνοντας το πρώτο έτος της θητείας του στο Κολλέγιο, ο Διευθυντής/President κ. Richard Jackson, κάνει έναν απολογισμό και παρουσιάζει τους στρατηγικούς στόχους του για το μέλλον του Σχολείου. Σε συνέντευξη του, στο ερχόμενο τεύχος του περιοδικού του ΣΑΚΑ, Ερμή (No 64, Ιουλίου - Σεπτεμβρίου) επισημαίνει τις βασικές αλλαγές που έγιναν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018, οι οποίες θα συνεχιστούν σε βάθος χρόνου.

Μεταξύ άλλων, εξηγεί τους λόγους που προχώρησε στην οργανωτική αναδιάρθρωση του Σχολείου αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για καθιέρωση μιας ενιαίας ταυτότητας που να είναι αναγνωρίσιμη σε όλους. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη εξωστρέφεια και επικοινωνία των σημαντικών επιτευγμάτων του Σχολείου. «Πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε τη σκιά μας, να είμαστε πιο ανοικτοί και διαφανείς, όσον αφορά στην επικοινωνία των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας αλλά και για την πρόοδο που γίνεται για αλλαγή και βελτίωση», σημειώνει.

Ένα από τα σημαντικά ορόσημα της χρονιάς που πέρασε αποτελεί η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο Συμβουλίων του Σχολείου (Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΙ και Συμβούλιο Επιτρόπων της Νέας Υόρκης), τα οποία συνήλθαν μετά από πολλά χρόνια από κοινού, στις 25 Ιουνίου στο campus του Ψυχικού. «Είμαι περήφανος που συνετέλεσα σε αυτήν την ιστορική επανασύνδεση μεταξύ των δύο Συμβουλίων που εργάζονται τώρα από κοινού για το καλό του Σχολείου», επισημαίνει ο κ. Jackson.

Απευθυνόμενος, στους περίπου 14.000 αποφοίτους του Κολλεγίου, δηλώνει πως είναι πάντα έτοιμος να τους δεχτεί και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες και ιδέες για το μέλλον του Σχολείου. «Οι απόφοιτοι είναι το πρόσωπο του Κολλεγίου, και η επιτυχία τους και η θέλησή τους να μιλούν για την επιρροή του Σχολείου, είναι ένας από τους λόγους που έχουμε ένα τόσο καλό όνομα», σημειώνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Jackson στην Ελένη Αναγνωστοπούλου (‘10) θα δημοσιευτεί στο τεύχος 64 του Ερμή. Ηλεκτρονικά μπορείτε να τη διαβάσετε στον ιστότοπο www.saka.gr

Επιστροφή