Υποτροφίες Αριστείας 2018 - 2019

Υποτροφίες Αριστείας 2018 - 2019

Απρ 26, 2018
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣΤο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ)έχει την

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ)

έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας

για μαθητές που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στο Κολλέγιο με εξετάσεις

στην Α΄ τάξη Γυμνασίου και στο πρώτο έτος του Προγράμματος International Baccalaureate (ΙΒ) 

 

Θα απονεμηθούν μέχρι δώδεκα (12) υποτροφίες αριστείας σε μαθητές που θα εισαχθούν στην Α΄ Γυμνασίου - τουλάχιστον έξι (6) από τις οποίες σε μαθητές που θα προέρχονται από δημόσια σχολεία και θα πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις - και μέχρι τέσσερις (4) υποτροφίες σε μαθητές που θα εισαχθούν στο πρώτο έτος του Προγράμματος International Baccalaureate (IB).

Οι υποτροφίες αριστείας αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΕΕΙ και από το Συμβούλιο των Επιτρόπων (Board of Trustees) του Σχολείου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

 

  1. Υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και εξαιρετικό ήθος - ποιοτικά στοιχεία - ειδικά προσόντα κατά τα προηγούμενα έτη φοίτησής τους, τα οποία να διασφαλίζουν την ιδιαίτερη συμβολή των υποψηφίων υποτρόφων στη σχολική ζωή.
  2. Διάκριση κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.
  3. Διαπιστωμένη σοβαρή οικονομική ανάγκη.

 

Οι μαθητές, που επιθυμούν να εισαχθούν στο Κολλέγιο θα εξεταστούν γραπτώς στα Μαθηματικά, στην Ελληνική Γλώσσα και στα Αγγλικά και πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Καθεμία από τις τρεις δοκιμασίες (Ελληνικά, Μαθηματικά, Αγγλικά) βαθμολογείται με άριστα τις 100 μονάδες και έχει ως βάση τις 50. Η εισαγωγή των υποψηφίων θα γίνει με απόλυτη σειρά επιτυχίας και με κριτήριο το άθροισμα των βαθμών των Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών. Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τις μονάδες βάσης, έστω και σε ένα από τα τρία μαθήματα, αποκλείονται.

Η βαθμολογία ανακοινώνεται στους γονείς των υποψηφίων εγγράφως και δεν υπόκειται σε επανεξέταση ή αναθεώρηση.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες στις εξετάσεις εισαγωγής που θα έχουν συγκεντρώσει υψηλό άθροισμα βαθμολογίας στα Ελληνικά και τα Μαθηματικά θα κληθούν από Ειδική Επιτροπή του Σχολείου, να υποβάλουν, εφόσον το επιθυμούν, αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας αριστείας μαζί με τα απαιτούμενα οικονομικά και άλλα στοιχεία.

Αν δεν συγκεντρώσει τις προϋποθέσεις αυτές επαρκής αριθμός ενδιαφερόμενων υποψηφίων, κατά την κρίση της Επιτροπής μπορεί να μην χορηγηθούν ορισμένες ή και όλες οι υποτροφίες αριστείας.

 

Οι αποφάσεις της Επιτροπής ως προς την επιλογή των υποψηφίων και υποτρόφων είναι αμετάκλητες.

 

Οι Υποτροφίες Αριστείας θα καλύπτουν τα δίδακτρα καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών της φοίτησης των υποψηφίων, εφόσον διατηρούν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση και εξαιρετικό ήθος και η οικογένειά τους θα συνεχίσει να έχει διαπιστωμένη σοβαρή οικονομική ανάγκη.

 

Όλοι οι μαθητές, που θα επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά δεν θα λάβουν υποτροφία αριστείας, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών του ΕΕΙ.

 

Οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου και το IB θα διενεργηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Campus του ΕΕΙ, στο Ψυχικό, από τις 8:30 έως τις 13:30.

 

Για τη συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν μέχρι την Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018:

  1. Να έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση, πλήρως συμπληρωμένη, στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών, μαζί με μια φωτογραφία του υποψηφίου, προκειμένου να εκδοθεί ταυτότητα εισόδου για τις εξετάσεις, και
  2. Να έχουν προκαταβάλει το ποσό των 120 ευρώ στο Λογιστήριο του ΕΕΙ.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο εισαγωγής μαθητών: 210-6798138/210 6741349

Γραφείο υποτροφιών: 210-6798135/210-6798100 εσωτ. 4775

Επιστροφή