Μία ακόμη σημαντική διάκριση για το Νηπιαγωγείο ""Ιωάννης Μ. Καρράς""

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για το Νηπιαγωγείο ""Ιωάννης Μ. Καρράς""

Οκτ 4, 2016
Βράβευσή του ως «Δημοφιλέστερου Κτιρίου» σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 30 χρόνια του, το περιοδικό «Κτίριο» διο

Βράβευσή του ως «Δημοφιλέστερου Κτιρίου» σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

 

Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 30 χρόνια του, το περιοδικό «Κτίριο» διοργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό για την ανάδειξη –μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας– των αρχιτεκτονικά δημοφιλέστερων κτιρίων της Ελλάδος

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 200 κτίρια, ταξινομημένα σε πέντε κατηγορίες (Αστικές Κατοικίες – Εξοχικές Κατοικίες – Κτίρια Γραφείων, Παραγωγής, Επαγγελματικά – Κτίρια: Δημόσια, Υγείας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού – Ξενοδοχεία).

Τα 50 κτίρια που ξεχώρισαν στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας (Ιούνιος 2016) διεκδίκησαν τα πρωτεία στην τελική φάση του (Σεπτέμβριος 2016), στην οποία ψήφισαν 6.643 άτομα.

Το Πρότυπο Νηπιαγώγειο «Ιωάννης Μ. Καρράς» του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Αρχιτεκτονικό Γραφείο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες) κατέλαβε την πρώτη θέση στην Κατηγορία «Κτίρια: Δημόσια, Υγείας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού» με 1.598 ψήφους, επικρατώντας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης (Bernard Tschumi Architects, Μιχάλης Φωτιάδης ΑΡ.ΣΥ.) 2ου με 1.069 ψήφους.

Η επιτυχία-διάκριση του Νηπιαγωγείου μας ήταν «διπλή», καθώς οι 1.598 ψήφοι που έλαβε το κατατάσσουν πρώτο μεταξύ όλων των διαγωνισθέντων κτιρίων και των πέντε κατηγοριών.

Η βράβευση των 15 δημοφιλέστερων κτιρίων πραγματοποιήθηκε σε επίσημη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 26 Σεπτεμβρίου 2016. Το βραβείο για το Νηπιαγωγείο μας παρέλαβε ο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς, αρχιτέκτων του έργου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού).

 

 

Ως γνωστόν, το Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» έχει στο «ενεργητικό» του και μια μεγάλη, διεθνούς εμβέλειας διάκριση:

Το 2014 του απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design – Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό). Το Νηπιαγωγείο μας είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα, το οποίο βραβεύεται με Platinum LEED. Είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο κτίριο νηπιαγωγείου (εκτός των ΗΠΑ), στο οποίο απονέμεται η ανώτατη αυτή αναγνώριση αριστείας από το U.S. Green Building Council (Συμβούλιο Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ).

Επιστροφή