Ανακοίνωση

Ανακοίνωση

Απρ 12, 2016
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός έργου-ορόσημου στη μακρόχρονη πορεία και εκπαιδευτική προσφορά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος: του Πρότυπου Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός έργου-ορόσημου στη μακρόχρονη πορεία και εκπαιδευτική προσφορά του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος: του Πρότυπου Νηπιαγωγείου  «Ιωάννης Μ. Καρράς».

Το Πρότυπο Νηπιαγωγείο  «Ιωάννης Μ. Καρράς», στο οποίο θα φοιτούν 138 προνήπια και 138 νήπια, θα λειτουργήσει για το σχολικό έτος 2014-2015 στο Campus Ψυχικού, του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Η μελέτη  του κτιρίου έγινε σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με στόχο τη δημιουργία ενός ενεργειακού - «πράσινου» κτιρίου. Όλοι οι χώροι θα λειτουργούν ως σημεία αναφοράς και επαφής με τη φύση, για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδι.

Ο παιδαγωγικός εξοπλισμός είναι προσαρμοσμένος στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Η φιλοσοφία του νέου Πρότυπου Νηπιαγωγείου βασίζεται στην ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού, στο σεβασμό της προσωπικότητάς του και, συγχρόνως, στην ελευθερία της έκφρασης, στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων του.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές «οικογενειακό» και χαρούμενο περιβάλλον, αξιοποιώντας μέσα από τα κατάλληλα ερεθίσματα τις εμπειρίες του κάθε παιδιού από την καθημερινή του ζωή.  «Εδώ», στο Νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά θα εξερευνήσουν, θα ανακαλύψουν και θα μάθουν τον κόσμο.

Οι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» θα είναι έμπειροι νηπιαγωγοί Πανεπιστημιακού Επιπέδου και επιστήμονες - παιδαγωγοί διάφορων ειδικοτήτων.  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας και θα περιλαμβάνει : την εκμάθηση της Ελληνικής και της Αγγλικής Γλώσσας με δίγλωσσα τμήματα, θεατρικό εργαστήρι, θεατρική αγωγή, μουσικοκινητική αγωγή,  Πληροφορική, κολύμβηση, παιχνίδια δράσης και πολλά άλλα.

Το ωράριο λειτουργίας του βασικού προγράμματος θα είναι από τις 08:45 μέχρι τις 12:45. Μετά τις 13:00 μέχρι τις 15:00, θα λειτουργήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα με ποικιλία εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως Πληροφορική, κολύμβηση, ρυθμική,  μαγειρική, κηπουρική.

Στο Πρότυπο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς», τα παιδιά θα μαθαίνουν και θα παίζουν, θα μιλούν, θα ανακαλύπτουν, θα εφευρίσκουν, θα σκέφτονται, θα τραγουδούν, θα αγαπούν και θα ονειρεύονται…

 

 

 Από το Διοικητικό Συμβούλιο

του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

Επιστροφή