Τα Nέα μας

Σεμινάρια με θέμα το Μεταναστευτικό & Προσφυγικό, την Ατομική & Κοινωνική Διαφορετικότητα

Σεμινάρια με θέμα το Μεταναστευτικό & Προσφυγικό, την Ατομική & Κοινωνική Διαφορετικότητα

Δεκ 9, 2022

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα θέματα των προσφύγων και των μεταναστών, τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με θέμα «Μεταναστευτικό & Προσφυγικό, Ατομική & Κοινωνική Διαφορετικότητα».


Ομιλήτρια ήταν η κ. Λώρα Παππά, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση. Η ομιλία της ήταν διαδραστική και εξελίχθηκε σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ερωτήσεις που έλυσαν απορίες και ανέτρεψαν λανθασμένες πληροφορίες και μύθους που διχάζουν την κοινή γνώμη. Την κ. Παππά καλωσόρισαν στο Σχολείο μέλη των  Διευθύνσεων των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση – Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 και μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί για το έργο της με πολλά βραβεία. Το 2019 η κ. Λώρα Παπά τιμήθηκε με το «Ανθρωπιστικό Βραβείο Conrad N. Hilton 2019», το μεγαλύτερο ετήσιο ανθρωπιστικό βραβείο στον κόσμο, για την καινοτόμο προσέγγισή της στην υποδοχή προσφύγων και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

Επιστροφή