Τα Nέα μας

Πανελλήνιο Συμπόσιο Εκπαιδευτικών «Out of Eden Learn»

Ιουν 22, 2021

Το Κολλέγιο Αθηνών σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα «Out of Eden Learn» του Οργανισμού Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard διοργάνωσε Πανελλήνιο Συμπόσιο Εκπαιδευτικών στις 17-18 Ιουνίου 2021, 5-8 μ.μ. με τίτλο: «Slowing down, sharing stories, making connections: Enriching teaching and learning through Out of Eden Learn». 

Το Out of Eden Learn (OOEL) είναι μια διαδικτυακή εκπαιδευτική κοινότητα, που αποτελεί ερευνητική πρωτοβουλία του Οργανισμού Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard. Από την έναρξη του OOEL, εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα συμμετείχαν ενεργά στο έργο. Τη φετινή σχολική χρονιά, το έργο υποβλήθηκε στα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» του Υπουργείου Παιδείας (Πλατφόρμα 21+), με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.

Η βασική παιδαγωγική φιλοσοφία του OOEL εστιάζει στο να ενθαρρύνει τους μαθητές να επιβραδύνουν, για να παρατηρήσουν προσεκτικά το τοπικό τους περιβάλλον, να ακούσουν προσεκτικά τους άλλους, να ανταλλάξουν ιστορίες και απόψεις και να κάνουν διασυνδέσεις ανάμεσα στις προσωπικές τους εμπειρίες και οικουμενικά ζητήματα της ανθρωπότητας. Το έργο προσφέρει μια ποικιλία «μαθησιακών ταξιδιών» (προγραμμάτων) και εκπαιδευτικών εργαλείων για την υποστήριξη των μαθησιακών στόχων.

Στις 17 και 18 Ιουνίου, εξερευνήσαμε τις παιδαγωγικές πρακτικές του OOEL με τους ερευνητές του Project Zero: Liz Dawes Duraisingh, Carrie James, Shari Tishman, Sarah Sheya, Christina Smiraglia και Madison Sorel. Το Συμπόσιο περιελάμβανε επίσης διαδραστικά εργαστήρια, που υλοποιήθηκαν από Έλληνες εκπαιδευτικούς, που έχουν εφαρμόσει τις πρακτικές του OOEL σε πολλές τάξεις και βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο είχαν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μια εικονική έκθεση, που περιελάμβανε τις διδακτικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Out of Eden Learn.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Germanacos.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα επιλέξτε εδώ.

Επιστροφή