Τα Nέα μας

Διάκριση σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Διάκριση σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Μαϊ 30, 2021

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργάνωσε, για όγδοη χρονιά, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής στον οποίο συμμετείχαν 6.000 παιδιά από 4 έως και 15 ετών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, που συνδέεται και με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης,  ήταν:  «Καθημερινοί ήρωες». Τα παιδιά αφού πρώτα εμπνεύστηκαν από τα κατορθώματα των ηρώων του Απελευθερωτικού μας Αγώνα, αποτύπωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, και με κινητήρια δύναμη τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους, τους ήρωες της καθημερινής τους ζωής. Ο ήρωας αυτός μπορούσε να είναι από το περιβάλλον τους, ένας ήρωας βιβλίου ή κάποια προσωπικότητα που θαυμάζουν. Το εύρος των επιλογών ήταν μεγάλο όπως και οι ιδέες των παιδιών μας!

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε ψηφιακά. Έτσι, όταν τα παιδιά ολοκλήρωσαν το έργο τους, το φωτογράφισαν και το ανάρτησαν στην ειδική πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει για τον διαγωνισμό το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ανέδειξε συνολικά 36 νικητές, ενώ άλλοι 96 έλαβαν τιμητική διάκριση. Ανάμεσα στους διακριθέντες, στο ηλικιακό του γκρουπ, ήταν και ο μαθητής της 3ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, Διονύσης Αράπογλου.

Αξίζει να σημειωθεί το Μουσείο δημιούργησε μια ψηφιακή έκθεση με τα έργα όλων όσοι συμμετείχαν, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε ως τις 31 Αυγούστου στον σύνδεσμο: https://kidscontest.cycladic.gr   

Συγχαρητήρια στον Διονύση και σε όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

 

Επιστροφή