Τα Nέα μας

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Τριών Ιεραρχών Κολλεγίου Ψυχικού

Μαϊ 13, 2021

Tην Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χωρέμη του Κολλεγίου η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού των «Τριών Ιεραρχών» για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. Κάτοχος του Επάθλου των «Τριών Ιεραρχών» για το σχολικό έτος 2020-2021 ανακηρύχθηκε η Γεωργία Βέργου.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα:

«Σε παρακαλώ να φιλοσοφείς απέναντι στα παθήματα του σώματος και να φέρεσαι αντάξια του Θεού που μας εκάλεσε. Αυτός, εάν μας ιδεί να δεχόμαστε τα παρόντα δυσάρεστα με ευγνωμοσύνη, ή θα απομακρύνει τα λυπηρά, όπως στην περίπτωση του Ιώβ, ή θα μας αμείψει με τα μεγάλα στεφάνια της υπομονής…»

Μέγας Βασίλειος (Επιστ. 212,2, ΕΠΕ 3, 404)

 

«Πονώ για την αρρώστια μου, αλλά και χαίρω. Χαίρω όχι γιατί πονώ, άλλα γιατί μπορώ να είμαι διδάσκαλος υπομονής και καρτερίας στους άλλους… Μέσα στα βάσανά μου κερδίζω την υπομονή και τη διάθεση ευχαριστίας προς τον Θεό…. Τον ευχαριστώ για τις αρρώστιες μου, όπως και για τα ευχάριστα της ζωής μου…»

Γρηγόριος  Θεολόγος (Επιστ. ΛΣΤ΄, Φιλαγρίῳ, ΕΠΕ 7, 74)

 

Οι τρεις Ιεράρχες αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αντιμετώπιση του πόνου των συνανθρώπων τους που προέρχεται από τις ασθένειες και τις καθημερινές δυσκολίες, μέσω του κοινωφελούς έργου τους. Ακόμη και οι ίδιοι  υπέμειναν την προσωπική τους ασθένεια με καρτερία.

Στις ημέρες μας βιώνουμε μία παγκόσμια δοκιμασία που οφείλεται στην ασθένεια του Covid-19. Οι συνέπειές της σε κάθε πτυχή της ζωής  μας είναι σημαντικές.

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι επιδράσεις της πανδημίας στον άνθρωπο και την κοινωνία;

Ποια στοιχεία της προσωπικότητάς του οφείλει ο άνθρωπος να αναπτύξει για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία;

Με ποιους τρόπους το Σχολείο συμβάλλει στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου, έτσι ώστε να μπορεί αποτελεσματικά να υπερβεί τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται στη ζωή του; 

 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή του τελικού συμμετείχαν ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο κ. Αθανάσιος Γλάρος, Αναπληρωτής Κα­θη­γητής του Τμήμα­τος Κοι­νω­νικής Θε­ο­λογίας  και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και ο κ. Δαμιανός Αγαπαλίδης ΄59,  Alumni Fund Drive - Χημικός.

 

Οι μαθητές που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

1. Βέργου Γεωργία

2. Βουδούρη Σωφρονία - Ευφροσύνη

3. Καπελλάρη Δήμητρα - Ραφαηλία

4. Κούβαρη Μαρίνα

5. Πατέλη Αναστασία - Άννα  

 

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθητές:

1. Βούλγαρη Ευαγγελία

2. Γερουλάνου Αλεξάνδρα – Ειρήνη

3. Λυμπεροπούλου Μαρία – Άννα

4. Παναγιωτίδη Μαρία – Μαίρη

5. Ρήγου Αμφιτρίτη – Καλλιόπη

 

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.

 

 

Επιστροφή