Τα Nέα μας

Η Ομάδα Ρομποτικής Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Scratch Advanced

Απρ 26, 2021

Το video της Ομάδας Ρομποτικής του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRO Hellas και συγκέντρωσε 1.160 ψήφους  κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 87 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα Ρομποτικής του ΔΚΨ που απαρτίζεται από τους μαθητές της Στ' Τάξης: Αθανασιάδη Κυριακή-Μαντώ, Αναγνωσταρά Δημήτρη, Αναστασοπούλου Ιωάννα, Βρογγιστινό Δημήτρη, Γιαννάκη Νεκτάριο και Κρασσά Γεώργιο, έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Scratch Advanced, που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι μαθητές μας με την καθοδήγηση του Καθηγητή Πληροφορικής  κ. Θεοφάνη Παπαθανασίου,  εργάστηκαν με συνέπεια, κέφι και άψογη συνεργασία. Με σεβασμό στην ελληνική ιστορία, οδηγό τη φαντασία τους και βοηθό τον Καραγκιόζη, σχεδίασαν φιγούρες της Ελληνικής Επανάστασης, τις προγραμμάτισαν με τηλεχειρισμό, ώστε να κινούνται ταυτόχρονα και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με το περιβάλλον. Συνέθεσαν έτσι μία διασκεδαστική ψηφιακή παράσταση με θέμα: «Ο Καραγκιόζης και η Ελληνική Επανάσταση».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο μας.

Επιστροφή