Τα Nέα μας

5η Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

5η Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Μαρ 31, 2021

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οι μαθητές/τριες της 5ης τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία για να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν την τέχνη και την ευφυΐα της δημιουργικότητας που άφησαν ως παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας μέσα από την καθημερινή ζωή.

Μέσα από ιστορικές πηγές, από απεικονίσεις Ελλήνων και Φιλελλήνων ζωγράφων και σημαντικές πληροφορίες ερευνητών, περιηγήθηκαν στο κάλλος της ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας.

Ανακάλυψαν την πολυποίκιλτη εικόνα του ενδύματος από τόπο σε τόπο και το μεράκι των δημιουργών του, όπου από τα αστικά κέντρα έως το πιο μικρό σημείο της χώρας, παρουσίαζε παραλλαγές, πρόβαλλε τοπικά ιδιώματα, σημαντικά στοιχεία για την καταγωγή, την τοποθεσία, το κλίμα, την περίσταση (γιορτινή εκδήλωση ή καθημερινή απασχόληση).

Περιηγήθηκαν σε ένα ταξίδι διακοσμητικών στοιχείων που αντικατόπτριζαν τον πολιτισμό και την αισθητική αλλά και το κύρος, την αρχοντιά, την φιλόκαλη φύση και δεξιοτεχνία των τεχνιτών.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα δείγμα αυτής της δουλειάς.

 

Επιστροφή