Τα Nέα μας

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Φεβ 28, 2021

Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 γιορτάστηκε στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθήτριες και οι μαθητές της 6ης τάξης μίλησαν στους συμμαθητές τους για τη σωστή χρήση του Διαδικτύου, παρουσιάζοντας παράλληλα και τα comics που δημιούργησαν για τον σκοπό αυτό.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της 6ης τάξης προσεγγίζοντας το  διαθεματικό πρόγραμμα έρευνας με τον τίτλο "Η επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της " , ερεύνησαν ποιες είναι οι θετικές και ποιες είναι οι αρνητικές συνέπειες του Διαδικτύου.

Κατά την περίοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του Νοεμβρίου, τα παιδιά επικέντρωσαν την έρευνά τους σε μια θεματική ενότητα για το Ασφαλές Διαδίκτυο και προετοίμασαν συνεργατικά μια αντίστοιχη ομιλία.

Με την επιστροφή των παιδιών στο Σχολείο βιντεοσκοπήθηκαν οι ομιλίες των προέδρων των έξι τμημάτων της 6ης, στο  Studio Web TV του Μποδοσακείου, και προβλήθηκαν κατά τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Oι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας Ρομποτικής επιμελήθηκαν ηχητικά μηνύματα για το μαθητικό μας ραδιόφωνο, τα οποία μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα του Σχολείου κατά την εβδομάδα εορτασμού της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021", δίνοντας έτσι με πιο άμεσο και σαφή τρόπο την κατεύθυνση για μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Tέλος, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης δημιούργησαν ψηφιακά comics στα οποία αποτύπωσαν  τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τη θετική και ποιοτική χρήση του Διαδικτύου. Με τις εργασίες αυτές τα παιδιά συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ασφαλούς Διαδικτύου 2021.

Απολαύστε τις δημιουργίες τους εδώ!

 

 

Επιστροφή