Τα Nέα μας

1η διαθεματική ενότητα έρευνας PYP: Οι κανόνες

Φεβ 9, 2021

Στο Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών προσπαθούμε να θέτουμε στόχους και να βρίσκουμε τρόπους που μας βοηθούν να τους πετύχουμε.

Έτσι, στο πλαίσιο της 1ης διαθεματικής ενότητας έρευνας της 1ης Δημοτικού, τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, διαπίστωσαν την ανάγκη για την ύπαρξη Κανόνων στις κοινωνίες και δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό συμβόλαιο τήρησης Κανόνων στη δική τους μικροκοινωνία: Το Σχολείο τους. Στο ίδιο πλαίσιο, δημιούργησαν αφίσες που υπενθυμίζουν στους μαθητές τους βασικούς κανόνες υγιεινής σε σχέση με την πανδημία. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν με την υπογραφή τους και την ανάρτηση των συμβολαίων τους στην τάξη να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες καθημερινά. Με τον τρόπο αυτό βελτίωσαν τις δεξιότητες της αυτοδιαχείρισης, ανέπτυξαν στάσεις σεβασμού και κοινωνικής ευθύνης, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα καλής συμπεριφοράς σε όλους όσοι βρίσκονται στο Σχολείο.

Το Συμβόλαιο τάξης και η δημιουργία αφισών ήταν η καταληκτική δραστηριότητα αξιολόγησης του Διαθεματικού Προγράμματος έρευνας: «Οι άνθρωποι θέτουν κανόνες για να ζουν αρμονικά μεταξύ τους».

 

 

Επιστροφή