Τα Nέα μας

Διακρίσεις μαθητών στο Eurasian Schools Debating Championship 2021

Φεβ 8, 2021

Στις 30 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου 2021, 18 μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχαν στο Eurasian Schools Debating Championship 2021, το οποίο διοργάνωσε διαδικτυακά το Robert College της Κωνσταντινούπολης. Ο διαγωνισμός ήταν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός World Schools Format που έχει πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέχρι σήμερα, με συμμετοχή 98 ομάδων και πάνω από 400 ομιλητών, εκπροσωπώντας περισσότερες από 20 χώρες. Ενδεικτικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Πακιστάν, την Τουρκία, τη Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ζιμπάμπουε, και τον Καναδά. 

Η Στέλλα Στενού (ΙΒ1) συμμετείχε στο διαγωνισμό με το Team Greece, την πενταμελή εθνική ομάδα σχολικού debate, η οποία κατέλαβε την 1η θέση στη συνολική κατάταξη των ομάδων στους προκριματικούς γύρους, όντας αήττητοι στους 6 γύρους στους οποίους διαγωνίστηκαν. Η ομάδα προκρίθηκε στους επόμενους γύρους της διοργάνωσης, και έφτασαν μέχρι τον Προημιτελικό, όπου αποκλείστηκαν από την εθνική ομάδα της Ινδονησίας σε ένα πολύ κοντινό debate.

Θερμά συγχαρητήρια στη Στέλλα και στην ομάδα για αυτή την εξαιρετικά σημαντική επιτυχία τόσο για το Σχολείο όσο και για το Ελληνικό debate. 

Δεκαπέντε εκ των μαθητών μας εκπροσώπησαν το Σχολείο στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος για πολλούς από τους μαθητές αποτέλεσε την πρώτη τους συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό debate. Οι ομάδες μας (Red, Blue, Yellow) πέτυχαν 2, 3, και 4 νίκες αντίστοιχα στο διαγωνισμό. Δύο μαθητές μας, ο Αχιλλέας Φράγκος (ΙΒ1) και η Χαρά Μωραϊτάκη (B’ Λυκείου, ΚΨ) συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την διασχολική αποστολή του Panhellenic Forensics Association ως μέλη του φετινού Development Team Greece για το οποίο επιλέχθηκαν τον Νοέμβριο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την απόδοσή τους!

Επιστροφή