Τα Nέα μας

Εκδήλωση αγώνων λόγου «Μικροί Ρήτορες»

Εκδήλωση αγώνων λόγου «Μικροί Ρήτορες»

Φεβ 1, 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου οι αγώνες λόγου «Μικροί Ρήτορες» που φιλοξενήθηκαν στο Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, στην Κάντζα.

Οι αγώνες λόγου απευθύνονταν σε μαθήτριες και μαθητές της 6ης τάξης, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που ανήκουν στο 5ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 90 περίπου μαθητές 8 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι σχημάτισαν 14 ομάδες και τους δόθηκε η δυνατότητα να προετοιμαστούν και να συμμετάσχουν σε έναν τόσο ιδιαίτερο «αγώνα», αυτόν της ρητορικής.

Την 1η θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε η ομάδα «Socrates», του 3ου Δημοτικού Αρτέμιδος. Στη 2η θέση ισοψήφισαν η ομάδα «Πέντε δάχτυλα μια γροθιά» του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών και η ομάδα «Μικροί Ρήτορες» του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, ενώ την 3η θέση κατέλαβε η ομάδα «Τρόπος του λέγειν», του 2ου Δημοτικού Αρτέμιδος.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Δρ. κ. Γεωργία Ρογάρη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και τη Διεύθυνση του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών και είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (αριθμ. πρωτ. Υ.ΠΑΙ.Θ. 10346/Ν1/24-1-2020).

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό, οι «αγώνες λόγου» συνδέονται με το μάθημα της Γλώσσας, όσον αφορά το Αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και με πολλές επιθυμητές και σημαντικές δεξιότητες, όπως είναι η κριτική σκέψη, οι τεχνικές της επιχειρηματολογίας, η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα, η ευχέρεια στον προφορικό λόγο, η έκθεση στους συνομηλίκους, ο διάλογος, ο σεβασμός του συνομιλητή, η ανοχή στη διαφορετική γνώμη, η ομαδικότητα, η συνεργασία αλλά και η αυτοπεποίθηση.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει τους μαθητές σε θέματα που απασχολούν όλους μας καθημερινά αλλά και να εκφράσουν, με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο, τα επιχειρήματά τους, ώστε να κατορθώσουν να πείσουν το ακροατήριό τους.

Η ευχή όλων όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, ήταν οι αγώνες λόγου να γίνουν ένας σημαντικός θεσμός για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος!


Επιστροφή