Τα Nέα μας

Δράση Bookwave από τους μαθητές μας

Δράση Bookwave από τους μαθητές μας

Φεβ 3, 2020

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε στη δράση Bookwave 2020, μια πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all. 

Σκοπός της οργάνωσης είναι η υποστήριξη των βιβλιοθηκών των δημόσιων σχολείων. Το Library4all ενημερώνεται για τις ανάγκες των σχολείων σε βιβλία και κατόπιν τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Τα βιβλία που προσφέρονται είναι καινούρια, ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται συνήθως από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και μη κερδοσκοπικών φορέων.

Η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού δραστηριοποιήθηκε, και φέτος, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χίλια παραμύθια για μαθητές Νηπιαγωγείου.

Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν και τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 στάλθηκαν στον χώρο συγκέντρωσης του Library4all, που ήταν το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς με την ευχή και την ελπίδα ακόμη περισσότερα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από τη μικρή και ευαίσθητη ηλικία των νηπίων, ώστε να το αγαπήσουν και να είναι κομμάτι της ζωής τους. 

 

Επιστροφή