Τα Nέα μας

Τρίτη Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μπετόβεν

Φεβ 17, 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Χωρέμη η τρίτη συναυλία –αφιέρωμα στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Τα δύο έργα του μεγάλου Γερμανού συνθέτη ερμήνευσαν στο πιάνο ο καθηγητής του Σχολείου μας Σωτήρης Δημητριάδης και ο βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Αστέριος Πούφτης, συνοδευόμενος στο πιάνο από τη Θάλεια Αθανίτη.

Εισαγωγική ομιλία έκανε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσικής, Στέφανος Τσοκάκης ενώ τη μουσικολογική ανάλυση έκανε ο καθηγητής του Σχολείου Μιχάλης Εμπέογλου ΄83, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που στην εκδήλωση παρευρέθη ο δάσκαλός του της Μουσικής στο Κολλέγιο, Μάρκος Δραγούμης.

Το Φεστιβάλ για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν θα ολοκληρωθεί με την τέταρτη συναυλία το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 στις 19.00 στο Θέατρο Χωρέμη, με τη συμμετοχή του Φαίδωνα Μηλιάδη και του Θοδωρή Ιωσηφίδη, του μαθητή του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Ανδρέα Τσολμεκτσόγλου, του αποφοίτου Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστου ’05 και καθηγητών του Σχολείου και του Ωδείου, Δημήτρη Μούσουρα, Βαγγέλη Λούτα, Γιάννη Ρωμανού, Έλενας Λαζαρέτου και Ευφροσύνης Γλύτσου.

Επιστροφή