Τα Nέα μας

Εκπαιδευτική Αποστολή του ομίλου Leadership in Communities στις Βρυξέλλες

Εκπαιδευτική Αποστολή του ομίλου Leadership in Communities στις Βρυξέλλες

Φεβ 3, 2020

Ομάδα 25 μαθητών του Ομίλου Leadership in Communities του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, στην Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission), του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Council of European Union) και άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών από την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, μέχρι την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020. Την εκπαιδευτική αποστολή συνόδευσαν ο Διευθυντής του Λυκείου, κ. Χ. Κωνσταντόπουλος, ο Καθηγητής-Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Φ. Τακόπουλος και οι εκπαιδευτικοί κ. Δ. Αλεξάκη και κ. Δ. Κολυβάς. 

Την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 η εκπαιδευτική αποστολή του Σχολείου επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου αρχικά είχε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Γ. Στυλιανού, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος παρουσίασε την δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακολούθησε συνάντηση με Έλληνες Ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα με την κ. Ε. Βόζεμπεργκ, τον κ. Ε. Κεφαλογιάννη και τον κ. Σ. Κυμπουρόπουλο, οι οποίοι εξέθεσαν την εμπειρία τους ως μέλη του Ευρωπαϊκού Νομοθετικού Σώματος και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές μας συναντήθηκαν με τον απόφοιτο ’97 του Κολλεγίου Αθηνών, κ. Ι. Παλαιολόγο, ανταποκριτή της Εφημερίδας « Καθημερινή», στις Βρυξέλλες. 

 

Η επόμενη μέρα, Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, ξεκίνησε με επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission), όπου η αποστολή φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Κολλεγίου των Επιτρόπων στο Berlaymont, χώρο συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί την αποστολή του Σχολείου μας υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μ. Σχοινάς και ο κ. Χ. Μπούζουρας εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο κ. Σχοινάς παρουσίασε διεξοδικά την κοινοτική αρχιτεκτονική, τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις της Επιτροπής για την επόμενη πενταετία, και μίλησε για το χαρτοφυλάκιό του (προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής), ενώ ο κ. Μπούζουρας αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πολιτικό εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους μαθητές.

Αργότερα, η αποστολή συνάντησε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (European Economic and Social Committee) την κ. Κ. Σερίφη, εκπρόσωπο τύπου, και αμέσως μετά, ακολούθησε επίσκεψη στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί οι μαθητές μας παρακολούθησαν εισήγηση της κ. R. Gabar, εκπροσώπου της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: “The European Council and its Strategic Agenda", συνομίλησαν μαζί της για θέματα λειτουργίας του Συμβουλίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου, στο κτήριο Justus Lipsius. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αποστολή ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια της European Civil Protection and Humanitarian Aid Operation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Π. Μίχου, η οποία είχε διεξοδική συζήτηση με τους μαθητές για τις δράσεις της Επιτροπής.

Το ταξίδι του Ομίλου στο Βέλγιο έκλεισε όμορφα με περιήγηση στην πόλη της Μπρυζ και στην πανεπιστημιούπολη της Λουβέν.

 

 


Επιστροφή