Τα Nέα μας

Γενναιόδωρη προσφορά του Shapiro Foundation για τη στήριξη του School Project

Γενναιόδωρη προσφορά του Shapiro Foundation για τη στήριξη του School Project

Φεβ 3, 2020

Το Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα) δέχθηκε μια γενναιόδωρη προσφορά από το Shapiro Foundation για τη στήριξη του School Project, της συνεργασίας του Σχολείου και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης The HOME Project.

Το Πρόγραμμα "School Project" υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και προσφέρει κάθε εβδομάδα μαθήματα Ελληνικών, Αγγλικών, Μαθηματικών, Καλλιτεχνικών, Θεάτρου και Φυσικής Αγωγής σε περισσότερα από 30 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Τα μαθήματα γίνονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Μαζί με τα παιδιά του The HOME Project στην τάξη, βρίσκονται και εθελοντές μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Κολλεγίου, οι οποίοι, ως μέντορες, τους τα καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εφέτος, στο School Project συμμετέχει και μία τάξη μαθητών του Δημοτικού.

 

 

Για την γενναιοδωρία και την πολύτιμη στήριξη του ιδρύματος Shapiro, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου κ. Richard Jackson ανέφερε πως αποτελεί παράδειγμα για την ευρύτερη κοινότητα του Κολλεγίου Αθηνών, προωθώντας την ενεργό δράση, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

 

Το School Project συνδέεται με τη μακρόχρονη παράδοση της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς του Κολλεγίου Αθηνών και της προσπάθειας για πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλους. Στόχος του είναι να προσφέρει μια πολυεπίπεδη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό, καλλιεργώντας τους αξίες όπως η κοινωνική ένταξη, η συνοχή και η ενεργός συμμετοχή. Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν στη διασφάλιση ενός κόσμου κοινωνικά βιώσιμου, όπου οι μαθητές αναπτύσσουν ενσυναίσθηση, σεβασμό, και αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις της ζωής. Μαθαίνουν να εκτιμούν όσα τους προσφέρονται, αποκτούν έναν σφαιρικό τρόπο σκέψης, καθώς και ευγνωμοσύνη και αισιοδοξία, κτίζοντας την προσωπικότητά τους, αναπτύσσοντας ενεργό δράση και προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

The HOME Project 

Το The HOME Project είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελλάδα που προσφέρει υπηρεσίες στέγασης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης σε ασυνόδευτα παιδιά και νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα. Η αποστολή του είναι τριπλή: η μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων με ασφάλεια σε ξενώνες που προσφέρουν ολιστικές υπηρεσίες προστασίας, όπως τρόφιμα, στέγαση, υλικά, ιατρική περίθαλψη, κοινωνική, νομική και ψυχολογική υποστήριξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας για πρόσφυγες και Έλληνες και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της ανακαίνισης και της αξιοποίησης κτιρίων που δε βρίσκονται σε χρήση σε ξενώνες, δίνοντάς τους ζωή. Μέσα σε δύο χρόνια, το The HOME Project έχει στηρίξει περισσότερα από 380 παιδιά και έχει δημιουργήσει 130 νέες θέσεις εργασίας.

The Shapiro Foundation

Το Shapiro Foundation που ίδρυσαν η Barbara και ο Ed Shapiro το 2000, έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμών ανά τον κόσμο. Το έργο του Ιδρύματος επικεντρώνεται στα παιδιά, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και στην εκπαίδευση, την παγκόσμια υγεία και την ανθρωπιστική βοήθεια. Το Ίδρυμα στηρίζει οργανισμούς στη Βοστώνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στον Καναδά, το Ισραήλ, την Ελλάδα, τη Ρουάντα και το Μπαγκλαντές.

 

 

Επιστροφή