Τα Nέα μας

Ρητορικός διαγωνισμός Τριών Ιεραρχών Κολλεγίου Αθηνών

Ρητορικός διαγωνισμός Τριών Ιεραρχών Κολλεγίου Αθηνών

Ιαν 21, 2020

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού των «Τριών Ιεραρχών» για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών.

Κάτοχος του Επάθλου των «ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ» για το σχολικό έτος 2019-2020 ανακηρύχθηκε η Μαρία – Νεφέλη Νασοπούλου, η οποία θα εκφωνήσει το ρητορικό της γύμνασμα στην εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Λύκειο. 
Η μαθήτρια της ίδιας τάξης Αλίκη Δημητροπούλου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον ίδιο Διαγωνισμό και το ρητορικό της γύμνασμα θα εκφωνηθεί στην εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Γυμνάσιο.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, στο οποίο κλήθηκαν να περιγράψουν τις διαστάσεις του οικολογικού προβλήματος και να προτείνουν τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών.

 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ελλάδα, ο κ. Μιχαήλ-Εμμανουήλ Κιτρομηλίδης, Απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών ’09, Σύμβουλος της εταιρείας Boston Consulting Group (BCG) και ο κ. Απόστολος Β. Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ

.

Επιστροφή