Τα Nέα μας

Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς!

Νοε 11, 2019

Το Μαθητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών αποφάσισε να συνεχίσει, και τη φετινή σχολική χρονιά, τις δράσεις ανακύκλωσης που είχε υιοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας ξεκίνησαν συλλέγοντας πλαστικά καπάκια.

Τα μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν, στις αρχές Οκτωβρίου, τους συμμαθητές τους για τους στόχους της δράσης και έδωσαν σε κάθε τμήμα δυο μεγάλα, άδεια  δοχεία νερού, στα οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές συγκεντρώνουν τα πλαστικά καπάκια που μαζεύουν.

Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου είχαν συγκεντρωθεί 40 μεγάλα δοχεία νερού γεμάτα πλαστικά καπάκια καθώς και 3 μεγάλες  σακούλες. Τα καπάκια  δόθηκαν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ένα παιδί μετράει τα άστρα», η οποία απέστειλε στο Σχολείο μας ευχαριστήρια επιστολή τονίζοντας  πόσο σημαντική ήταν η συμβολή των μαθητριών και μαθητών μας στη δράση αυτή. 

Η συγκεκριμένη δράση έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού από τα καπάκια που ανακυκλώνονται, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό  οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας κατανοούν ότι με μια περιβαλλοντική δράση μπορούμε να προφέρουμε με ουσιαστικό τρόπο στο κοινωνικό σύνολο.

Επιστροφή