Τα Nέα μας

2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νέων στην Αρχαία Ολυμπία

2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νέων στην Αρχαία Ολυμπία

Μαϊ 10, 2019
Για 2η χρονιά διοργανώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2019, το Παγκόσμιο Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά με τη συμμετοχή και μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού.

Για 2η χρονιά διοργανώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2019, το Παγκόσμιο Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά με τη συμμετοχή και μαθητών του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από 14 χώρες. Στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές παρουσιάσεις των μαθητών με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά ενώ ακολούθησαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, στο Μουσείο Αρχιμήδη και εργαστήρια με τη συμμετοχή των μαθητών που αφορούσαν στον τουρισμό την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

  
 

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. 

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Agenda 2030.

Συνοδοί – Καθηγητές υπεύθυνοι του Ομίλου: κ. Π. Αλιβιζάτου, κ. Φ. Διαμαντίδης 

Επιστροφή